onsdag 20 april 2022

Veckans sparade pengar

 1 Gjort ny picklad lök av några på gränsen för gamla rödlökar. 

2 Maken behövde nya jobb-byxor och tänkte åka till Dressman men jag gav honom förslaget att kolla in Sellpy. Han hittade 3 byxor och 3 tröjor för under 300 kronor. 

3 Jag har pressat apelsinjuice av 7 torra apelsiner. 

4 Jag har bakat hamburgerbröd och croissanter. 

5 Sonen fyllde 30 år och vi skulle ha kalaset hos oss. Jag fick en ballongbåge gratis av en i byn. Hon hade haft den på sin dotters babyshower. Ballongerna var guldfärgade och vita. Äldsta dottern hade guldpynt över sen nyår som vi också pyntade med.

6 Sytt om en bit gardin till 3 brödpåsar. Jag har sytt brödpåsar förut och förvarar hembakat bröd i frysen i dom men behövde fler och större.

7 Jag har väldigt svårt att låta bli att köpa kläder från Indiska och böcker. Häromdagen fick jag ett mail om att Indiska har 50% rea och jag klickade mig in på kläderna- såg några jag ville ha- men sen bara NEJ! Jag la dom aldrig i kundvagnen och nu är Indiska raderad. 

8 Jag har också väldigt svårt att låta bli att titta på mobilen hela tiden. Jag sover bättre om jag inte gör det efter jag lagt mig för att sova men scrollar ändå. Nu är eposten raderad från mobilen och jag håller på och bygger upp mod för att ta bort Facebook med. Jag vet inte vad som skulle hända om jag bara hade Facebook i datorn och inte mobilen. Ingen farsot kommer komma. Inget kommer hända mer än att jag kommer sova bättre. Min mobil är rätt gammal och jag böt batteri för ungefär 1 år sedan. Batterihälsan är nu nere i 85% så jag tycker jag bara laddar och laddar. Jag vill helst inte köpa en ny mobil (än) så med mindre appar och mindre mobiltid kommer både jag och mobilen må bättre!

9 Jag vägrar köpa penséer. Utanför entrén har vi 3 krukor som vi brukar ha pelargoner i. Pelargonerna övervintrar i källaren och överlever (oftast) från år till år. I höstas köpte jag en kruka med konstgjord ljung och 2 krukor med konstgjorda höstlöv som varit i krukorna i i höst, jul och fram till nu. När jag alltså ville byta ut dom mot penséer innan jag kan ta ut pelargonerna. Men så bara nej! Jag tog in ljungen och höstlöven och nu får krukorna vara tomma pelargonerna kommer ut. Höstlöven är dessutom väldigt konstgjorda så funderar på att rensa ut dom. Helt klart onödigt köp.   



Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...