måndag 25 april 2022

Veckans zero waste

 Refuse: Jag vägrar köpa penséer. Utanför entrén har vi 3 krukor som vi brukar ha pelargoner i. Pelargonerna övervintrar i källaren och överlever (oftast) från år till år. I höstas köpte jag en kruka med konstgjord ljung och 2 krukor med konstgjorda höstlöv som varit i krukorna i i höst, jul och fram till nu. När jag alltså ville byta ut dom mot penséer innan jag kan ta ut pelargonerna. Men så bara nej! Jag tog in ljungen och höstlöven och nu får krukorna vara tomma pelargonerna kommer ut. Höstlöven är dessutom väldigt konstgjorda så funderar på att rensa ut dom. Helt klart onödigt köp.   

Reduce: 2 påskkrukor gett bort. 7 klädesplagg hade med till klädbytardagen. 

Reuse: Sytt om en bit gardin till 3 brödpåsar. Jag har sytt brödpåsar förut och förvarar hembakat bröd i frysen i dom men behövde fler och större. 

Jag har lånat mammas skärmaskin och skivat upp resten av påskskinkan med. 

Recycle: 9 kryddburkar och 8 glasburkar efter att jag gjorde om kryddlådan.

Rot:

Sopor:

In: En dynamo köpt begagnad. Två mattor fick av en kompis. En filt fick av en i volontärgruppen. En dramaten, en mössa, ett par skor, ett par byxor och två klänningar böt till mig på klädbytardagen. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...