Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 9 september 2015

Veckans sparade pengar

1 Jag gillar Saint Pauler och har flera olika sorter. Jag har till och med korsat några så jag har egna sorter. En av dom såg allmänt risig ut så han fick gå till komposten. Jag tog ett blad från en annan Paula och satte i krukan. Ny krukväxt utan att betala ett öre.
2 Använde jord från komposten när jag planterade nr 1.

3 Jag ville köpa (köpstopp jag vet men läsning heelar mig och läsning och änglar kändes rätt) böcker om änglar. Jag hittade dom jag ville ha på Vattumannen. Men kollade in Bokus eftersom jag får pengar tillbaka där via Refunder. Alla böckerna fanns och blev 54 kronor billigare än på Vattumannen.

4 Jag valde fri frakt alternativet och sparade 25 kronor.

5 Jag skrev in en kod via Mecenat (studerande) och fick 5% rabatt på köpet = 25 kronor till. Jag hade sparat mer om jag inte köpt böckerna jag vet men nu ville jag ha dom se varför ovan.

6 Jag gjorde köpet via Refunder och får tillbaka 3% av köpet = ungefär 25 kronor till.

7 Min ena gummistövel hade gått sönder i skarven på ovansidan. Maken lagade den med silikon.
8 När L var på travet gratishandlade maken lite på Coop. Ett pålägg, en Findusrätt och en Twinings te. Han köpte även två paket makaroner för 5 kronor/styck.

9 Jag gick in via Earindìt och fick 5 kronor tillbaka för ena makaronpaket.
10 En kompis dotter fyllde år så jag gjorde hemskänkt present till henne. Nagellack, ögonskuggor, nageldekorationer och läppglans som L inte använt och inte ville ha kvar. Hon fick ett par änglavingar, en tiara och en festav också som vi också hade hemma (inte med på bild).

11 En kompis fyllde också år. Hon fick också hemskänkt. En oöppnad flaska Bailys, en relik sen jag samlade på likörer. Jag samlade men dricker/drack inte.
12 Plockat in resten av äpplena från trädgården och äter dom istället för köpt frukt.
13 Fick 10 liter lingon av svärmor som en väninna till henne plockat. Kokade 7 burkar lingonsylt på dom. Hela våran årsförbrukning av lingonsylt hoppas jag.
14 Beställde en ketchupetikett som jag ska sätta på en flaska ketchup och ge L i julklapp. Det står L:s bästa ketchup på etiketten. L älskar ketchup och kan äta det till allt.

15 Fick två biobiljetter från GFK panelen.

16 Fick en burk honung av grannen för jag vattnade hennes blommor när hon var bortrest.

17 Köpte en julklapp till S på rea. Normalpris 599 kronor jag betalade 69 kronor.

18 Köpte en julklapp till L på rea. Normalpris 299 kronor jag betalde 199 kronor.

19 Gjorde köpet på 17 och 18 via Refunder och fick tillbaka 10 kronor.

20 Betalade med mitt SAS eurobonus kort.
21 Maken har 15 dagars handlat på Ica. Lite gratis och lite rabatter blev det. Gratis var: Pålägg (vann en årsförbrukning). Gräddfil och gasoltändare (veckans gratis i affären). 3 Knorr soppa (middagsklubben, fick betala 4,50 för sopporna, produktchecken var på 30 kronor. Streckkoderna böt jag mot ett paket te på sms). 3 dove tvål (rabatt på 10 kronor/styck, jag hade en rabattkupong på 30 kronor vid köp av 3).

22 Rabatterna var bonuscheck på Ica på 50 kronor.

23 Hela handlingen (mat som ska räcka 15 dagar + är billigast på Ica) gick på 484,90 kronor.
24 Fick en jordglobsgodisgömma för jag skickat in streckkoder från Gott & Blandat påsar. Jag sparar numera på dom flesta streckkoderna.

25 Var på sjukhuset i ett än så länge hemligt ärende. Gick in på apoteket och köpte Alvedon nästan gratis när jag ändå var där. Jag hade 75 kronor i kundklubbscheckar på apoteket så behövde bara betala 6 kronor för två paket Alvedon.
26 Box nummer två med Santa Maria produkter har kommit. Jag skickade in tre omgångar streckkoder. Många sparade, sen böt jag till mig flera.
27 Fick två rullar gratis bajspåsar på posten då jag reklamerat en rulle som inte hade någon etsning i botten = inget botten på påsarna så bajset ramlade ut.
28 Börjat torka klöverblommor till te. Klöver är bra mot hosta så ett bra komplement till granskottsirapen. Nu ligger dom på ett hemgjort torknät istället för på bänken som dom gör på bilden.


29 Nappade på ett erbjudande från Kombilotteriet om lott för 200 + 25 kronor aviavgift. Man fick då 6 Origo muggar från Ittala på köpet. Vi har redan skålarna i samma märke från en annan kampanj (tror man samlade flingor då). Hur som. Räkningen och lotten kom igår. Om man tecknade sig för autogiro fick man ett presentkort på Coop på 500 kronor så det gjorde jag. Jag tecknade samma till maken så det landar på 2 lotter. 12 muggar. 1000 presentkort på Coop. För kostnaden av 800 kronor. Bara muggarna är värda minst det dubbla av det. Det var ju dom jag var ute efter i första taget men fick 1000 kronor i presentkort på Coop på köpet. =)


3 kommentarer:

Göteborgsmamman sa...

Hej du vackra!
Kika gärna in på min blogg för lite all-inspiration! Jag är 25 år och snart tvåbarnsförälder - ett helt underbart liv med något på gång hela tiden.
Hoppas du får en underbar dag! :)
Kram

Anonym sa...

Hur kommer det sig att ni kan handla lite gratis?

Esbe sa...

Oj, ett tag sen jag läste igen. Inspirerande som vanligt! Kul med allt som ni får ordning på! Refunder och Bonusbay är super! Har du märkt att man får tillbaka pengar även vid användning av presentkoder som man t ex kan få via Smartson och dylikt ibland?!