Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 18 september 2015

Förändringens vindar blåser

Mitt och makens mål är att sluta jobba innan 65 år. För att göra det krävs två saker. Ett att vi sänker utgifterna så mycket det bara går och att utgifterna hålls relativt konstanta hela tiden. Om vi har räknat ut att utgifterna ska gå på 18.000 kronor och sen höjer dom till 20.000 kronor går inte budgeten ihop efter att vi slutat jobba. Två att inkomsterna överstiger utgifterna och att inkomsterna fortsätter komma in. Pension är en inkomst, en väldigt liten inkomst fast man jobbat. Pensionen kommer dock efter att man gått i pension och inte när man får för sig att sluta jobba kanske 10 år innan. Drömmen är 15 år innan men det fungerar inte. Maken när den dagen redan nästa år. Så om ingen miljonvinst trillar inte (vi spelar inte så högst osannolikt). Inkomsterna ska alltså vara ett sparande eller någon form av pengar som jobbar för oss utan att vi behöver jobba. Den här drömmen går inte att uppfylla med 117% jobb som vi jobbar idag (tillsammans). Pengarna räcker till men lånen betalas av i allt för långsam takt. Först och främst JAK lånen ska bort sen ska huslånen bort på sikt också. Jag kommer därför att ge upp min dröm som hemmamamma igen och börja jobba mot sluta jobba mellan 50 - 55 istället. Så från och med årsskiftet slutar jag jobba 17 % inom kommunen och börja jobba 75 % på stora stadens sjukhus. Jag kommer fortsätta min utbildning till specialistsjuksköterska på 50 %. Om jag vill gå tillbaka till kommunen efter några år får jag lättare jobb med min utbildning i bagaget. Min lön blir 2.700 kronor mer om båda lönerna räknas som 100% iga. Det betyder att familjen P:s inkomster kommer öka med ungefär 10.000 kronor/månad. Pengar som främst ska gå till att betala av JAK lånen, huslånen, ett sparande och solpaneler. Dom kommer också gå till att fortsätta rusta upp huset och makens resor. Han gillar resa jag gör det inte. Han får resa, jag får stanna hemma. Båda är nöjda och glada. Pengarna ska också gå till någon form av något som jobbar för oss utan att vi behöver jobba. En inkomst till med andra ord. Vad är än så länge hemligt. Jag kommer fortsätta med att samla och utöva spartips. Om utgifterna ökar lika mycket som inkomsterna är det ju ingen idé att jobba mer.
När jag skriver veckans sparade pengar känns det som om jag upprepar mig när jag skriver blogginlägg före eller efter. T ex idag gjorde jag handdiskmedel och bakade bröd. Efter att pappa dog är jag inte så värst bra på att skriva inlägg. Det känns inte så kul längre. Sen har jag "skrivkramp". Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Dagarna rullar på men det är mest vanligt hushållsarbete som jag gör. Jag går ut med Popcorn 5 gånger om dagen. Igår jobbade jag igen efter min semester/sjukskrivning. Idag var vi till morfar som fyllde 90 år. I helgen ska vi på lite utflykter om det inte ösregnar och hängslena håller som dom brukar säga.
Kommunen ska nu på försök införa systemet med olikfärgade soppåsar där man ska lägga sin återvinning. Som tur var är det inte våran by som ska vara försöksområde. Kompost ska inte läggas i tunnan, det blir kladdigt. Glas ska inte heller läggas i tunnan, det kan skära sönder påsarna. Så glas får man fortsätta åka med till återvinningen. Enligt artikeln i tidningen (vi har inte fått något infoblad från kommunen) ska ingen tvingas till det hela och soptaxan ska inte ändras/ökas. En sanning med modifikation eftersom det krävs större tunna om man ska lägga all återvinning i tunnan med. En större tunna = högre taxa. Påsarna ska sen fraktas 9 mil enkel resa mot dagens 2 mil enkel resa. Så längre och mer transporter.

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Varför skriver du inte en egen spara-pengar.bok? Dvs omsätter kunskaperna från alla böcker du läser, och alla saker du gör på bloggen, till en egen bok? Om du riktar in den på miljövänligt levande och inte spara-pengar, så ökar dina chanser att få den utgiven...och du ökar din chanser att få människor som har ganska gott om pengar men inte tiden att köpa den...