Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 2 mars 2014

Filippinsk buffé och billig mat

Först svar på en kommentar. Marika kommenterade om att man får det man betala för när det gällde våra extraprisvaror. Det är sant. Vi köper aldrig danskt kött utan bara svenskt kött. Eftersom svenska djur har det bättre än danska djur. Sen kan man säga vad man vill om att äta kött men vi gör det men har dragit ner. Sen har inte alla djur i Sverige det bra heller, det förekommer att kött djur far illa här med så bara för att det står svenskt kött på etiketten betyder inte det att djuret haft ett bra liv. Lätta innehåller rapsolja. Dom andra lågprissmören köper vi inte längre. Tack för tipset om läsnyckeln till Hallon böckerna. Jag ska använda dom när L läser Hallon och svarta katten. Jag ska även försöka få tag på fler Hallon böcker via biblioteket.
I dagens lokala tidning stod det om en familj som åt för 100 kronor/vecka i ett halvår. Dom åt ur det dom hade i skåpen. Det fick mig att börja fundera. Vi har massor av mat i både frysar, skafferi och matkällare så vi skulle lätt kunna klara oss ett halvår på att skåpäta. Dock så vill man ju gärna köpa mejerivaror och frukt och grönt. Nästa vecka är det ordinarie storhandling igen och då ska ny matsedel skrivas. Lutar åt att det blir en skåprensar månad. Med avbrott för 2 kalas och en helg i huvudstaden.
I tisdags när jag kom hem från jobbet hade S köpt mat till oss med hem (köp 2 betala för 1). Hon hade även varit på chokladaffären och köpt två golvbollshalvor och ett chokladhjärta. Jag slukade dom innan jag hann ta kort på dom så bilden är lånad.
I fredags var det tacokväll i familjen P och M kom "hem" och åt med oss. Här kör vi inte söndagmiddagar här kör vi tacokvällar. Han hade med sig rosor och popcorn till oss. =)
Gårdagen ägnades åt matlagning mestadels. Det blir så när man vill bjuda sina kompisar på filippinsk buffé. Tyvärr glömde jag ta kort på maten men vi serverade: ris, adobo (kött kokt i vinäger - smakar jättegott), hemgjorda vårrullar (tack S), biff med bambuskott och nudelwok. Maten både räckte och blev över. Nudelwok räcker till hela familjen P en annan dag. Biff med bambuskott räcker också till hela familjen P en annan dag. Ris, adobo och vårrullar blev några matlådor till maken och S.
På onsdag börjar fastan innan påsk. Den börjar 46 dagar innan påsk och innehåller 40 dagar som man ska fasta på och 6 söndagar då man inte fastar. Jag tror att det finns något däruppe men går nästan aldrig i kyrkan och svär rätt bra. Men i år ska jag fasta. Inte fasta som att inte äta något utan fasta som i att avstå från något eller göra något som jag inte brukar göra. Jag ska göra/avstå från något varje dag i 40 dagar fram till påskafton. Söndagar borträknade. Den 5:e mars när fastan börjar ska jag inte äta något sött, varken godis eller kaffebröd. Blir svårt för jag är en godisråtta som älskar kaffebröd. Jag skriver min fastelista i kanten eftersom jag inte bloggar varje dag som nyårsförhoppning. Jag planerar även att lägga in några skärmfria dagar under min fasta. Hur det gick och mina tankar runt det hela kommer jag att skriva på mina bloggdagar. Nu händer det inte så mycket tankar och annat när man bara gör en sak/avstår från att göra en sak en dag som om man gör det flera dagar. Men några tankar och känslor dyker säkert upp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej hej, kan du inte lägga upp receptet på Biff med bambuskott, jag har letat och letat i din blogg men hittar det inte! :)