Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 31 mars 2014

Amortering vs pensionssparande

Från och med imorgon jobbar jag 20%. Jag är tjänstledig 27% fram till sista augusti till att börja med. Innan dess jobbade jag halvtid som så många andra kvinnor idag. Ibland hör man partier som lovar att alla ska få jobba heltid. Men om man inte vill det då? Jag är fullt nöjd med att bara jobba halvtid. Innan M och S kom jobbade jag heltid men efter dom kom har jag bara jobbat först 75%, sen inte alls när L kom, sen på timmar, sen 47% och nu alltså 20%. Det gör att min pension inte blir så hög. Varken maken eller jag har ett pensionssparande. Något som våran bank stöder. Vi amorterar nämligen rätt bra på våra huslån istället. Banken tycker att amortera på huset är ett bättre sparande än pensionssparande. Vi har pratat med banken flera gånger om just detta och fått höra samma sak varje gång. Eftersom nämnda bank också "säljer" pensionssparande så känns det bra att få höra det av dom. Vi har bara huslån och Jak lån. Jak lånen ser jag mer som ett sparande än ett lån eftersom vi får ut lånesumman i sparande när lånet är betalt. Vi får 50.000 kronor nu i april på ett lån som blev färdigbetalt i december. Huslånet är uppdelat på flera olika lån. Topplån och bottenlån. Vi amorterar 1954 kronor/månad. Räntan vi betalade i mars var: 2515 kronor/månad. 4469 kronor sammanlagt. Just denna månad. Vi har rörlig ränta på några av lånen + att summan blir lägre varje månad eftersom räntan sjunker eftersom vi har amorterat. Ett rätt bra pensionssparande med andra ord. =)
Igår åkte M och S till det stora köpcentret på andra sidan stora staden. M behövde kläder och S skulle vara smakråd. Dom åkte även till Ikea för M behövde ha en hallampa. Dom handlade då lite åt mig också. En lagerhylla, så nu ser inte pannrummet ut som ett skräprum längre. Alla presentpapper ligger på en hylla. Alla kartonger med L:s växa i kläder står i hyllor. Dom köpte även två saker som jag behövde ha till mitt "företag". Alla sakerna på Ikea blev "gratis". Jag hade presentkort på 1300 kronor som jag fick i julklapp och dom betalade med en del av det.
Imorgon drar min snålmånad igång. Mars och april är dom stora bytardagsmånaderna för att få tag på vår- och sommarkläder så det känns som helt fel månad. Men å andra sidan har L kläder så vi kan sälja. Jag trodde jag behövde en vårjacka men hittade 5 stycken i gömmorna som jag fått av svärmor och kompisar. På lördag är Naturskyddsföreningens bytardag. En riktig bytardag där man byter kläder mot kläder. Jag ska försöka ta mig dit.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej visst det löser sig säkert med pension Men hur när du säger att du amorterar dvs spara på det Hur tänker du då Att ni säljer huset gör en stor vinst ....hyresrätt bostad kostar ju ändå ska ni ta av vinsten Eller räknar ni med att bo kvar och ha noll i lån dvs bo till förbrukningkostnader Ofta när man talar om att spara på denna vägen är det att leva på vinsten . ...men som jag skrev..det ordnar sig