Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 29 mars 2014

Snålmånad och earth hour

Bloggen kan jag bli rik har en utmaning i april att man ska ha en snålmånad. Jag som alltid är ute efter nya tips att spara pengar/dra ner på kostnaderna hänger så klart på. Att jag nu är tjänstledig utan lön 27% från och med 1 april och bara jobbar 20 % gör att jag automatiskt måste ha flera snålmånader så en utmaning där man skriver upp vad man handlar så alla ser är ett bra sätt att verkligen visa vad man går för. Reglerna är att under april månad redovisa sina utgifter en gång/vecka under följande kategorier:
Mat.
Hygien.
Nöjen.
Kläder och utseende.
Transport.
Inredning.
Övrigt.
De utgifter som undantas är fasta utgifter knutna till boendet. Kan jag bli rik har redan börjat utmaningen och kör från lön till lön men jag börjar första april.
Idag hade L:s klass loppis. Vi har bestämt att klassen inte ska sälja en massa saker för att få ihop till klassresa. Dom ska ha loppisar och anordna discosar och annat istället. Vi lämnade in 4 kassar imorse. Jag, S och M var även där och köpte lite. Två filmer till maken, en käpphäst och en fin låda. Idag var också den största bytardagen i stora staden, som inte är i stora staden utan i en annan stad. Jag som hostar lungorna ur kroppen orkade inte åka dit så S tog med en kompis och åkte. Hon hittade lite kläder till sig själv, en sak till vårat "företag", glasassietter (allt det glömde jag ta fram innan kortet), 1 tröja till mig, 3 linnen och 1 klänning till L och 4 böcker till L om djur. L älskar djur. Loppiset och bytardagen gick på 250 kronor tillsammans.
Ikväll är det earth hour och jag går ut hårt genom att inte tända någon mysbelysning alls. Vi slår dessutom på stort med chokladbollar istället för dom vanliga popcornen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur tänker du kring din pension? Kommer du att klara dig pengamässigt?

Sandra sa...

Hoppas att ni klarar av att leva på 20% av din lön och makens lön. Lycka till med dina projekt.
Sandra