Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 22 december 2013

Hemmamammans lussebullar

Lussebullar är svårt att få bra. Dom blir lätt stenhårda. Mitt recept innehåller både bakpulver och jäst och dom blir fluffiga och supergoda.
50 g jäst
150 g smör
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
250 g vaniljkesella
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
1 g saffran
1 ägg
1,5 dl russin
16 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och ljumma degspadet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet.. Tillsätt resten av spadet, kesellan, saltet, sockret, bakpulver och saffranet. Rör tills det har löst upp sig.
Blanda eventuellt i ägget. Arbeta i så mycket av mjölet att degen blir smidig och släpper degbunkens kanter (men ta inte för mycket mjöl,degen ska vara kladdig). Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter. Arbeta degen några minuter i degbunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord. Knåda i resten av mjölet. Baka ut den till julkusar. Lägg bröden på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Pensla dem med ägg. Tryck i russin.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter. Förvara brödet i en burk eller i plastpåsar. De går bra att frysa.

Inga kommentarer: