Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 1 december 2013

Tävling - Living frugally

Nu är det dags för ännu en utlottning av en amerikansk sparbok. Living frugally: tips on saving money and living within your means av Pepper Rosanne.
En liten rätt tunn bok som innehåller rätt mycket spartips som mest passar i Amerika (det är ju i alla fall en amerikansk sparbok). Innehåller lite recept på rengöringsprodukter att göra själv och en del tips som passar även i Sverige. Så här skriver Amazon om boken: Direkt översatt från google. Jag vet att leva sparsamt för tankarna till alla möjliga obehagliga saker för många människor, men det behöver inte vara så! De som lever sparsamt har ofta nitiska metoder för att spara pengar, och dessa idéer, filosofier och tekniker kommer att presenteras i denna otroliga bok! Du kommer att spara hundratals gånger mer än priset på den här boken, så ta kontroll över dina utgifter nu och vi ses på den andra sidan. Här kan man läsa lite mer om boken och även bläddra lite i den.
För chans att vinna skriv en kommentar om vad ditt bästa spartips är. En vinnare dras den 24 december på julafton och blir då som en extra julklapp som kommer lite sent. =)

3 kommentarer:

Anonym sa...


Hej
Mitt bästa spartips är att veckohandla och inte spinga till ica varje dag, för då slinker där ner något extra typ varje dag.

Med vänlig hälsning
Camilla

Anonym sa...

Hej!
Mitt bästa spartips är att laga barnens kläder så fort de gått sönder lite, istället för att låta det vara så det går sönder ännu mer och man måste köpa nytt... En reva på overallen kan nästas ihop och döljas under ett reflexband, t ex. En besparing på några hundra kr på en gång!
//Ingela

(PS: Lämnar min mailadress i ett annat inlägg du inte beh publicera :-))

Snålmor sa...

Mitt bästa spartips är att ha en budget där alla hushållets utgifter finns uppställda, både vad de kostar per månad och år. Även ganska små summor i månaden blir pengar sett över ett år.Då är det enkelt att se vad saker och ting egentligen kostar och avgöra om det är värt pengarna eller inte och om det är nödvändiga kostnader, tex uppvärmning, fundera på hur man sänker kostnaderna om man tycker det är för dyrt.
Kassabok för löpande utgifter är bra. En kaffe, ett paket tuggummi och en tidning, vad kostar det egentligen? Osv.