Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 16 december 2013

Eget lim och nya fiskar

Först lite tankar om julklappar och gifter i leksaker. Eva Röse är en skådespelerska som var med i en film om kemikalier som heter Underkastelsen. Jag har skrivit om filmen här. Efter att Eva var med i Underkastelsen så tänker hon och hennes familj annorlunda. Dom har lagt om livet för att leva giftfritt och dom vill inte vara en del av julklappshetsen. Hennes barn har inga plastleksaker förutom lego. Ett barn har i snitt 535 leksaker. Då räknas inte alla legobitar utan det som hör ihop i set räknas som en. Så alla Barbisar med kläder är en. Alla legobitar en. Läs mer om Eva Röse och vad hon tycker om julklappshetsen här. Kemikalieinspektionen har undersökt en 211 leksaker efter gift. Dom hittade gift i 53 av leksakerna. Dom vanligaste farliga ämnena är Ftalater. Så kallade mjukgörare. Dom är hormonstörande och kan göra att fortplantningen blir skadad. Här är listan med dom 53 leksakerna man alltså inte ska köpa till sina barn om man inte vill ge dom gift.
Vi köper vårat kött från en butik som säljer kött från närproducerade glada djur. Efter alla rapporter om grisar och kycklingar och andra djur som mår dåligt för dom behandlas som skit så känns det extrabra att vi lägger ut dom extrapengarna på bra kött. När man äter det så vet man att djuret har haft ett bra liv. Sen kan man säga vad man vill om att äta kött, men vi väljer alltså att göra det. Även om vi inte äter det så ofta. Idag åkte maken och M och köpte en nötlåda. Vi brukar köpa den en gång/år. Prinsarna till jul är också inhandlade på samma affär. Skillnaden i smak mellan dom här prinsarna och dom från vanliga affären är milsvid. Dom här kan man äta som godis. Dom kostar då en del mer än dom andra men det är det värt. 3 kilo prinsar blev det så det blev både till jul, 2 påsar till frysen och 1 laddning till kvällsmat idag ihop med rotfruktsgratäng.
Glöggen är upptappad på flaskor. För att vi ska hålla ordning på året den är gjord (vi har några flaskor från 2008 kvar fortfarande) så sätter jag hemgjorda etiketter på flaskorna. Ibland ger vi bort glögg i julklapp eller gåbortspresent och då är det också fint med etikett. Etiketten skriver jag ut här och klistrar dit med lim som jag gör av vetemjöl och vatten.
Maken har gjort iordning vårat akvarium. Vi fick svärmors gamla akvarium och där simmar fiskarna nu. För att det inte ska alga igen igen så behövdes det lite algätare. Vilket maken och M köpt idag. Hos en som sålde 5 för 50 kronor, privat. I djuraffären kostar dom ungefär 30 kronor/styck. Så 100 kronor sparade.

Inga kommentarer: