Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 25 november 2011

Should I stay or should I go??

Jobbat tre kvällar på raken och är helt slut. Massor att göra nu igen ihop med att alla mina kvällskollegor (dom som bara går kvällar som jag gör) har sagt upp sig och ska gå vidare gör att jobbet känns tyngre än vanligt. I onsdags och torsdag fick jag jobba över. Vi hann inte äta någon av dom dagarna. =( Vi har haft ett kateterstopp som hade varit i 15 timmar, det kom dom på klockan halv 9 igår kväll. En blödning som hade varit över 24 timmar som dom kom på en kvart efter att dagssk:n gått hem. Och så vidare och så vidare. En kompis till mig är chef för ett uthyrningsföretag. Jag jobbade för henne ett tag när kommunen tog in dom. Nu får jag inte jobba där längre tyvärr eftersom det är konkurerande verksamhet. Det går bra för det uthyrningsföretaget just nu i alla fall. Dom tar in sköterskor från andra delar av landet för dom kan inte täcka upp med bara dom från stora staden. Hon vill att jag ska börja jobba för henne igen. På + sidan ligger att jag då får bestämma själv när jag vill jobba. Att jag får mer pengar varje gång jag jobbar. På - sidan ligger att det kanske inte går bra för uthyrningsföretaget om ett tag så att jag då står utan jobb. Att jag måste jobba ett visst antal turer varje månad för att det ska gå runt ekonomiskt. Då kommer stressen tillbaka om jag ska få jobba eller inte. Mycket att tänka på. Maken tycker att jag ska göra som jag vill bara vi får in den summan vi behöver varje månad.
Jag har mailat kommunen och sagt att L inte har fritids längre. Att hon inte haft det på 2,5 månad men att vi fortfarande får betala. Dom tackade med att skicka in en lapp med inkomstuppgift, om vi inte skickade in den skulle dom lägga oss i högsta avgiftsklassen. Dom lämnade inget direktnummer, bara en adress. Telefontid var mellan 10 - 12 måndag - fredag och man skulle ringa genom växeln och be att få tala med hela förvaltningen. Dom fasta räkningarna/ 12 är nu nere i 16.200 kronor. Men då har jag räknat bort fritids som vi alltså inte har men får betala för ändå. =( När dom är nere i 15.000 har maken sagt att vi ska prata om mig jobba eller inte jobba igen. I tisdags när jag jobbade hade L scouter, hon fick då sina första märken. =) Kniv. Yxa och såg. Rädda. Och Världsförbättrare. Igår när jag jobbade hade maken gått till gubbdagis och köpt två lampor/stjärnor som jag nämnde att jag ville ha. =) När julen är slut byter man bara ut stjärnan mot en lampskärm som också ingick i priset. Dom står i varsitt köksfönster. Klockorna hänger i mittenfönstret. Puss på maken. =) En del av dagen idag har ägnats åt handling. På Coop var veckans ekologiska vara smör. Tack Tove för tipset. Dom kostade 10 kronor/styck. Ett kilo vanligt smör kostar 49 kronor så en besparing på 9 kronor/kilo. Jag köpte 10 paket = 2,5 kilo. Fler fick jag inte köpa för S. S och jag "köpte" även lunch. Vi hade varsin sms kupong så vi fick dom gratis. =) Vi tog även ut dom 3 sista fotoalmenackorna som hade kommit. På Coop finns numera också ett apotek så där handlade vi också. Förkylningstider. Sen åkte vi till Ica för den vanliga månadshandlingen. Summan för maten i familjen P i november har landat på 2750 kronor + 2 Citygross handlingar så 3000 kronor ungefär. =) Helt okey.På posten kom det gratis tamponger från Tampons for Free. =) Det är bara S som använder tamponger, jag använder tygbindor, menskopp eller vanliga bindor. Vi har lyckats få ihop rätt mycket gratis tamponger så vi fick för oss att räkna alla idag. 176 stycken hade vi. Tror inte vi behöver köpa tamponger på länge.

3 kommentarer:

zwampe sa...

ha en skön helg=)

Anonym sa...

En sida jag såg precis nu.

http://www.bramhults.se/

Lininski sa...

Alltid marigt hur man ska göra när det kommer till jobb! =/thiphic