Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 17 november 2011

Elektriskt chock och julklappar

Pelletspannesnubben skulle komma imorse halv 8. Fem över halv 8 ringde det på dörren. Mycket förvånad! Om en hantverkare säger halv 8 brukar dom komma tidigast halv 9. Men han hade nog dåligt samvete från förra gången när han skulle komma och inte kom alls. =) Hur som. Han tyckte inte vi skulle byta till pelletspanna. Han tyckte vi skulle byta ut elpannan mot en nyare elpanna och sen skaffa solvärme. Solvärme har vi tänkt skaffa som komplement till pelletspannan. Det var så mycket jobb, det var bara bra om man hade oljepanna som komplement och så vidare och så vidare. Jag blev så trött + att L inte ville äta frukost själv så jag gick. Det slutade med att han skulle lämna offert på ny elpanna och solvärme. Om besparingen inte blev så stor på dom två så skulle han lämna en på pelletspanna med, men det satt långt långt inne. Enligt honom skulle elräkningen gå ner bara av att vi böt elpanna. Elpannor nuförtiden är mer energisnåla än vad dom var 1984 som våran elpanna är ifrån. Han hade en app i mobilen som var ny som han ville använda. Där kunde man räkna ut besparingen på en gång så han ville veta våran årsförbrukning och vad vi betalar/kilowatt. Så jag hämtade elräkningen. Det visade sig att appen bara fungerade på bergvärme så vi fick inte reda på något. Men det vi fick reda på var: vi sa att våra elförbrukning var 23.000 kilowattimmar/år för det har den alltid legat på. Men nu låg den på nästan 28.000!!!!! Vi som gör alla elsparande saker som finns och så har elen ökat!!! Jag har 15 julklappar kvar att fixa. M är klar. L är klar. S väntar jag på två stycken eventuella, annars får jag skaffa något annat. Maken hade jag en till till men den skulle mamma ta över. Så maken är klar. Vilket gör 14 julklappar kvar. =) Jag väntar på 4 almenackor. 3 stycken ska köpas på Ullared nästa vecka. Jag fick en teflongrytlapp gratis. Den ska makens syster med familj få. Dom gillar att laga mat. Jag räknar den som kvar eftersom jag ska försöka få bort reklamtexten. Min älskade lilla morfar ska troligtvis få julbord. Makens pappa gillar mitt hembakade bröd och det är det enda han önskar sig. Så han ska få brödkuponger i år med. Kupongerna är gjorda idag. Han ska få en limpa på julafton med så den är kvar att baka. Vilket gör 2 kvar, men det är upplevelser som ska köpas. L:s paketkalender går också framåt. Ett suddgummi är köpt. Sen hade hon spelat lusen hos mamma häromdagen. L berättade då att dom hade haft ett lusen spel på hennes gamla fritids. Hon ville gärna ha ett. Så jag har köpt ett lusen spel som ska vara i lucka 24. Eller så delar jag upp det på flera luckor med ben i en, huvuden i en och så vidare. Men vis efter förra årets fiasko med pusselkalender så gör jag nog inte det. Dom andra 22 luckorna ska jag fylla med littlest pet shop gubbar och eller bakugan gubbar som ska inhandlas på Ullared. Lite smågodis. + ett paket med 14 av något som jag försöker vinna på Tradera. Fortsättning följer.

6 kommentarer:

Jane Melander sa...

Så många julklappar köper inte vi än sin gång! Vi köper bara till Jennifer, Johan och Anton förstås!
Men du är ju så pysslig du! Mina föräldrar lever ju inte. Vi köper ett litet mjukisdjur till Jennifers kusins barn, som är född i januari i år!

Hemmafrun J sa...

Ang. Elen. Kan det ha med att göra att vi faktiskt har haft kallare vintrar de senaste åren. Så är det i alla fall för oss i sthlm. Så vår elförbrukning har gått upp under vintermånaderna rejält. Dock ej under "varma" månaderna.

Även om man gör energibesparande åtgärder så drar ju ugnar och frysar en hel del el i slutändan. Framförallt om man inte har nya vitvaror.

Vi ligger på¨19000 kwh vilket för oss är en höjning på 2500 kwh mot tidigare.

Kram Hemmafrun J

zwampe sa...

oj vad julklappar du ska köpa=) Skönt när det är klart sen då. Själv har jag bara 1 till sambon kvar att köpa men den klurar jag på ett tag=).

Kram!

Lininski sa...

Jag ska också till Ullared nästa vecka, vi kanske syns där! ;)

Mia sa...

Vi har direktverkande el element, men använder "bara" 14000 kWh per år, vilket var en ökning med 2000 sen förra året. Svaret på vår låga förbrukning är täljstenskamin. Den värmer huset, torkar tvätten och värmer en del mat. Hur bra som Hellst, vi är 5 i familjen i ett två vånings hus. Veden kostar ca 2000 kr år.

Mia sa...

En liten tanke bara, du har tidigare skrivit att ni har en del frysar. Kan det kanske vara dem som är anledningen till den ökade elförbrukningen? Vi har en gammal som står som är en riktig energi tjuv, framförrallt när den är full av "snö"/ frost. annars är torktumlaren oftast den största boven, men frysar kommer inte långt efter.