lördag 5 november 2011

Puust (obs mycket bilder)

Vi överlevde årets spökfest. Fast L ramlade i trappen och stukade foten 2 timmar innan det började. Hon glömde bort den onda foten efter en halvtimme så så farligt var det inte. Tur var väl det. Tack och lov för S som höll i en massa lekar när ljudvolymen blev alldeles för hög och alla lekte jaga alla. Vårat hus är byggt så att man kan springa runt runt. Vilket alla brukar göra på alla barnkalas eller kalas som har barngäster. Vi hade bjudit 14 stycken. 3 ringde och sa att dom inte kunde. En ringde 50 minuter innan kalasstart och sa att hon inte kunde komma för hennes lillebror fyllde år. Vet man inte det förrens 50 minuter innan? 3 kom aldrig utan att ringa så det landade på 8 stycken.

L var en fladdermus med vingar och öron köpta i London. S färgade L:s hår med svarta och oranga slingor.
Vi bjöd på ögonmuffins.








Spökmaränger.Pepparkaksspindlar, pepparkaksben och pepparkaksfladdermöss.




Till dricka var det blodbål med insekter och hjärnor i. Jordgubbssaft med is i hjärnformar. Bordet var dukat med vanligt porslin och återvunna sugrör. Jag diskar dom i diskmaskinen.
Sen serverade vi tårta. Oblaten är köpt på Tradera.
På slutet hade vi 4 celler där en i varje lag fick göra en cell var. Första cellen var att man inte skulle vara rädd för djur. Där fick man leta efter en kula i en skål kall spaghetti. Den som letade fick inte se vad skålen innehöll.



Cell två var att man inte skulle vara rädd för kladd. Där fick man leta efter kulan i kall havregrynsgröt. Där fick man inte heller se vad skålen innehöll.Tredje cellen var inte rädd för vatten. Där fick man sticka ner huvudet i en badbalja med vatten och fiska upp ett äpple med munnen. Maken hann hälla ut vattnet innan jag hann ta bilden. Snål (ekonomisk som jag är ville jag inte tappa i nytt vatten).Sista cellen skulle man inte vara rädd för mörker. Då fick man gå in med förbundna ögon i det mörka badrummet. Där fick man träffa en okänd gäst (jag) som inte hade någon arm. Man fick känna på min armbåge. Inget ben. Man fick känna på min knäskål. Och inget öga - då fick man känna inne i en mandarin. Läskigt! När alla celler var klara hade man fyra lappar som tillsammans blev ett meddelande på vart skatten låg gömd.




Skatten var varsin godispåse. Som vanligt har jag dom i bajspåsar och knyter om med ett oranget plastband. I påsen var det popcorn, en ballong, lite godis och en självlysande insekt.

Igår till mys blev det havskräftor och räkor. M köpte räkorna och fick havskräftorna gratis för att dom var över på jobbet och fiskdisken är stängd idag. =) Han fick en massa sejfilèer med. =) Till lunch idag blev det ärtsoppa. Jag kokade som vanligt dubbel sats som alltså räcker 3 gånger för oss. =)

4 kommentarer:

Carro sa...

Så mycket fina kakor. Konstiga föräldrar som inte lämnade återbud i tid

zwampe sa...

vilka härliga bilder

Anonym sa...

Ja det kan man undra om man inte vet att lillebror fyllde år samma dag. Men hon kanske hellre vilja komma till er, men måste vara hemma för föräldrarna?

Jane/universum777.myshowroom.se

KRAM!!

Anonym sa...

Förra året fick vi 2 st överraskningar på kalaset. 2 barn som kom utan att ha tackat ja. Lite märkligt men som tur var hade vi extra fiskdammspåsar.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...