Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 22 januari 2010

Ny blogg, skina som solen och för snäll

Alla (då menar jag alla, jag vet att jag inte brukar bry mig om alla andra men.........) i L:s klass har Pokemonkort. Utom L. S var snäll och köpte 10 kort för 55 kronor i onsdags (gulp). L hade stolt som en tupp med dom till skolan igår. Vi hade förmanat henne att bara byta kort mot kort. Hon fick inte ge bort några. Resultatet blev att hon hade gett bort ett och bytt dom andra. Hon hade bara Pokemongubbar på sina kort. Eftersom hon och dom andra barnen inte spelar behövs inte energikort och annat utom just gubbkorten. Hon hade fått 3 energikort och tyckte hon var duktig som nästan bara hade bytt. Hur förklarar man att det inte var så bra? Hon gjorde ju (nästan) som vi sa till henne. Hon är alldeles för snäll och säger bu och bä till allt nästan. Nu för att hon ska få fler kort så bjuder jag på kort på Tradera. Jag vägrar betala 55 kronor (gulp) för 10 kort. När M var liten hade han en hel pärm full med flera hundra kort. När han tröttnade på dom gav vi dom till kusinen i födelsedagspresent för flera år sedan. Om jag vetat att det skulle bli poppis igen hade jag sparat dom. Ibland känner jag för att sparka mig själv där bak. Apropå kort har jag gjort Alla hjärtans dags kort på datorn. Blir mycket billigare än att köpa färdiga kort. Något annat som blir billigare är att göra egna glass-strutar. Det blir billigare än att köpa glasspinnar. Sen blir det mindre avfall. Om man inte som vi eldar glasspappret och glasspinnen för då blir det mer. Imorse när jag lämnade L på lekis var det en tjej i 1:an som sa "hej L" när vi kom. L sken som en sol hela vägen in. Det är första gången under hela L:s dagis och lekis period som något barn säger hej till henne när hon kommer. Mötet i onsdags med talpedagogerna och fröken gick bra. Förutom att L inte skulle ha varit med. Vilket talpedagogen sa att hon skulle vara. Men vi satt i ett konferensrum och L lekte i väntrummet. Efter 20 minuter kom hon in och behövde kissa. Efter 50 minuter kom en anställd in med henne för då hade hon tröttnat och börja gråta. Förutom 2 talpedagoger, L:s fröken, maken och jag så var det med en specialpedagog från skolan. Tänk att skolan avsätter så mycket resurser? 3 stycken efter arbetstid för L:s skull! Det sas inte så mycket egentligen. L har utvecklats mycket det tyckte alla. L går i en F - 2:a. Hon ska flyttas upp i klass 1 men när dom ska dela på sig i 3:an finns möjligheten att hon får gå kvar en klass. Det blev ett slag i magen. Hon pratar ju bara dåligt! Att specialpedagogen var där kändes också lite som ett slag i magen. När jag var liten var det bara "bråkiga, elaka" barn som hade stödfröken. L pratar ju bara dåligt! Dom ska ta ställning nu igen om hon får vara kvar på fritids. Jag var emot fritids från början men nu hoppas jag verkligen att hon ska få gå kvar. Hon älskar att vara på fritids.

Jag har skaffat en blogg till. Maken kommer att skrika, han suckar när jag sätter mig ock skriver mina inlägg. Här kommer jag att dela med mig av ett recept/dag. Antingen på vad vi ätit eller på bakning, marmelad, godis eller annat gott. Vill ni följa med dit också finns den här.

Maken och jag har en tävling. Vi tävlar om vem som går ner till sin målvikt först. Med tanke på att maken är man så har han gått ner mest för tillfället. Jag tränar på Wii fit varje dag och tänker på vad jag äter. Hittills har jag gått ner 1,5 kilo. Om man vill gå ner i vikt kan kurer vara bra till exempel Cambridge. Kanske kan detta vara något: "Viktklubben med Cambridgekuren -Ingrid & Caroline
Gratis medlemskap och rådgivning på distans!
Du bestämmer själv målet - vägen & takten på din viktminskning! Vi finns alltid här för dig! Klicka här....." om du vill veta mer. Vill du ha en trisslott, blogga om cambrigekuren. Eller rättare sagt kopiera och klistra in texten på din blogg och få en trisslott tryck här och få reda på mer.

1 kommentar:

Duracellmamman sa...

Ska genast kika in din nya blogg med!

Tack sötaste Du för alla fina kommentarer Du har lämnat inne hos mig! Tyvärr har min tid inte alls räckt till för att besvara dem, men bara den här veckan är över så blir livet lite mer normalt igen :-))

Varma kramar!