Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 25 januari 2010

Vill/tycker olika

Jag såg fram emot att i alla fall få sova hur länge jag ville i helgen. Jag jobbade extra på det privata boendet så jag kunde inte se fram emot att vara ledig. Men på lördag väcktes jag redan vid 5 tiden av S som hade så ont i magen att hon grät och kräktes. Hon hade missat linfrön ett par gånger denna månad och det straffar sig. Som tur är har jag lite knep att ta till.

Innan vi började med linfrö olja så ringde jag läkare och fick Pronaxen suppar utskrivet till S. Hon har bara tagit ett par stycken. Innan suppen hann verka masserade jag hennes mage med salvia i lite rapsolja. Sen fick hon en varm vetekudde på magen. Salviaoljan verkar på en gång och både S och jag somnade om. Innan jobbet har jag "jobbat" hemma. Jag har uppdaterat fryslistan. Maken har 19 matlådor. Det fanns 2 brödpåsar. Så bröd skulle behövas bakas. Jag bakade en sats långpannebröd i helgen. Men om jag orkar ska jag baka frallor, vetekakor och baguetter idag. Mina baguetter blir fortfarande inte så bra i formen, men övning kanske ger färdighet någon gång. När jag jobbar tar jag oftast med en macka. En läfsa närmare bestämt. Men som i helgen när jag jobbade 2 kvällar på raken så känns det sådär att äta läfsa båda gångerna. Jag tänkte ha baguetterna och varva med på jobbet.

Maken och jag tycker olika nästan hela tiden. Det blir konflikter nästan dagligen. Mitt mål är att båda två ska kunna sluta jobba. Helst innan vi går i pension. Jag har börjat att vänja mig vid tanken på att jag nog inte kommer att kunna bli hemmamamma igen. Jag gillar frivillig enkelhet. Mindre shopping=mindre utgifter=mindre pengar behövs=mindre arbete krävs=mer tid!!! Men maken är fast i ekorrhjulet och konsumtion. Han vill köpa saker för det är han värd eftersom han jobbar. Han tycker att jag jobbar alldeles för lite och tjatar nästan dagligen på att jag ska jobba mer %. Att jag nu har fått in foten på det privata boendet räcker inte enligt honom. Maten är en annan konflikthärd. Förut klagade M på att vi åt pannkaka alldeles för ofta. Vi tog då bort pannkaka från menyn. Nu tycker maken att vi äter för mycket pasta och för lite kött. S gillar inte kött. Förut har det gått bra med färs, korv och kyckling. Men nu tycker hon att det också äcklar henne. S vill bli vegetarian. Maken vill äta mer kött. Jag tycker att kött är dyrt och vill helst bara köpa när det är extrapris så hur ofta vi äter kött och vad beror på vad som det har varit extrapris på. Med kött menar maken kotletter, lövbiff och helt kött. Kalops och dillkött räknas inte längre.

2 kommentarer:

Esbe sa...

Låter onekligen lite jobbigt. Ni får försöka arbeta fram en lösning tillsammans. Hoppas ni är bra på sånt, annars så blir det en riktig hårdstart nu.. (kanske)

Önskar dig en bra vecka!

Ann-Christin sa...

Jag har funderat på det här ett tag, jag tror att sådana här konflikter finns hos många och jag skissar på ett blogginlägg om det här. Men jag måste fundera lite mer...