Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 13 januari 2010

Marmelad och fläckar

S är fortfarande sjuk. Troligtvis någon form av influensa som (peppar peppar) ingen annan blivit smittat med. Hon har haft feber sen i måndags, ont i kroppen, halsen och huvudet. Idag är första dagen hon är feberfri. Så idag har hon gjort lite mer än bara suttit framför tv:n. Gjort ljus med mig till exempel.Men det gick väl inte så där jättebra!!! Hon råkade välta ena formen när den var full av stearin. Stor fläck på köksduken. Typiskt!!!! Jag måste försöka få bort den. 3 ljus blev det av den enkla anledningen att vi bara har 3 formar. Jag visar resultat utan form imorgon. Jag vill ha vår. För att få lite mer vårkänsla har jag kokat apelsinsaft.

Den blir mycket godare än köpt apelsinsaft. Jag brukar göra det när apelsinerna är billiga längre fram i vår men jag kunde inte vänta. Jag som är marmelad beroende gjorde även apelsinmarmelad. Den har kokat i över 2 timmar och vill inte bli marmeladig, den är fortfarande saftig. Jag vill inte jag vill inte åka till Coop och köpa certin. Maken svor en ramsa över mina pappervedträn. Det blev en massa pappers askbitar. Han löste ved bristen på sitt eget vis. Han sågade upp alla lösa plankor och spillbitar i garaget. Men ikväll ska vi ta våra sista slantar och köpa en kubik ved till. Elräkningen för december kom idag. 3400 kronor!!!!!!!!!!! För en månad, då eldade vi rätt så bra annars hade det säkert varit på ännu mera. Men elen brukar ligga på 1000 - 1500 kronor/månad. Köksdörren behöver bytas. Står man bredvid den så blåser det iskalla vindar rakt in. Jag har en ihoprullad filt liggande längst ner men det hjälper inte eftersom det blåser in där uppe med. Min farmor hade två kuddar i sin säng för att det skulle bli en soffa. När hon inte ville ha dom fick jag ärva dom. Dom ligger nu som vindskydd i dörrhålet. Men jag skulle behöva spika upp en filt också för det blåser in över kuddarna.

Anki på köpstopp har skrivit om ett radio program som heter Syjuntan och går i P1 på måndagar klockan 10.00. Det lät intressant så jag lyssnade på ett av programmen i datorn. Programmet jag valde handlade om recycle. Bland annat var det med ett par som bodde i Dalsland som hette Lisa och Jonatan Malm. Dom är ”gör det självare". Men jag gillade inslaget med Elina Holmgren från Sjöjdkollektivet bäst. Hon berättade om en halvt bortglömd konst – att lappa och laga. Jag lappar och lagar så mycket jag kan eftersom jag tycker det är slöseri att slänga saker. Min mamma och morfar pratade om att stoppa strumpor en gång. Morfar hade någon sorts grej som han stoppade sina strumpor med. Jag har ingen aning om vad det var men jag skulle nog vilja ha en. Jag fuskar alltid när jag ska stoppa strumpor. Jag kör dom i symaskinen. Inte vidare snyggt men hålet försvinner.

2 kommentarer:

Maria sa...

Hej vännen
Först och främst vill jag tacka för de värmande orden på inläggen på min blogg. Känns värmande och verkligen kul att man är saknad ;-)

Jag tänkte på din dragande dörr...jag har en kompis vars ytterdörr inte är rolig på vintern. Det drar från alla håll ( både upptill och nedtill ) så hon kostade på sig ett snyggt draperi i möbeltyg ( lite grovt, men väldigt snyggt ) och satt upp på insidan av ytterdörren. Hon köpte även ett omtag som såg ut som ett rep med tofs (ja, du förstår säkert vad jag menar) som matchade tyget. Blev verkligen ursnyggt och hade god effekt på draget från dörren. Dessutom bra mycket billigare än en ny dörr ;-)

kraam Maria

Duracellmamman sa...

Hjälp vilken elräkning... bävar för vår nu när jag läste om Er :-((

Tack för Dina fina värmande ord!

Varma kramar!