Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 26 januari 2010

Förbannad, sopor, lån och böcker

Vi har tömning av soporna var 4:e vecka. Tunnan är bara halvfull max så jag har funderat på att maila avfallsverket och fråga om vi kunde få tömning mer sällan. Igår tänkte jag nu ska jag maila och fråga. Döm om min förvåning när det numera finns tömning var 8:e vecka. Man måste skicka efter blankett och sen ansöka om det. Blanketten är beställd, nu väntar jag bara på att den ska komma och sen hoppas jag såklart att vi får det beviljat. Dom kanske skickar hit en sopspion och kollar så tunnan verkligen bara är halvfull. Vi betalar idag 1329 kronor/år för sophämtningen Vad det kostar att ha tömning var 8:e vecka står ingenstans men jag hoppas såklart att det blir en besparing. Tyvärr skulle vi behöva skaffa den bruna komposttunnan igen. Båda komposterna är knökfulla. Så tyvärr hamnar matavfallet också i soporna nu. Men det är en kostnadsfråga, en komposttunna kostar 1623 kronor/år.
Jag bakade igår. Det blev bara vetekakor och baguetter sen tog mjölet slut.

Baguetterna såg ut som dom alltid gör. Men dom blev stenhårda!! Vet inte vad jag gjorde för fel. Jag frös dom i alla fall. Förhoppningsvis blir dom lite mjukare om man värmer dom lite innan man ska äta dom. Annars får vi äta dom som skorpor eller något.

Som jag skrivit om förut så efterlyste jag sparpoäng på Jak och fick massor. Sparpoängen ska bli ett lån som ska gå till solvärme. Tyvärr är all solvärme väldigt dyr. Vi behöver ha 10 kvadrat för att täcka antal personer och storlek på hus. 50.000 - 60.000 + akumulatortank. Men så hittade jag en kursgård där man får lära sig bygga egna solfångare. Maken kan tänka sig att gå, så steg 1 är avklarat. Solpanelerna där kostar 2190 kronor/kvadrat så 21.900 för 10 kvadrat. Som hittat. Steg 2 var att övertala maken om att ta ett Jak lån på 30.000 för att finansiera detta. Vilket han svarade ja till på en gång, jag behövde inte ens tjata (förvånad). Steg 3 fylla i låneansökan också klart. Nu återstår bara steg 4, få lånet beviljat, steg 5 maken åker och bygger solfångare, steg 6 frakta hit dom och sätta dom på taket. Och slutligen steg 7 hitta en akumulatortank för max 8000 kronor. Solvärme här kommer jag. Om vi får lånet beviljat betalar vi 850 kronor i månaden i 3 år. Ingen ränta vilket jag gillar. Apropå ränta kom ett lån som ska skrivas om nu i posten idag. Lånet är på 59.185 kronor. Räntan idag ligger på 5% så den blir mindre. Minst blir det om vi tar rörlig ränta på det lånet också. Amortera vill jag göra så mycket som möjligt. Om vi amorterar 10%/år är lånet betalt om 10 år. 10 år är inte så mycket. Mitt mål är att alla huslån är betalda.

6 av mina reserverade böcker har kommit. Sanningen om Ikea, En obekväm sanning, Marked (till S), Färga med växter, Julfritt och Flickvännen. Direkt när jag kom hem sms:ade biblioteket om att två böcker till kommit, men dom hämtar jag nästa tisdag. Nu har jag hur många böcker som helst att läsa. Det är det som är det värsta med att reservera, Man vet aldrig när böckerna kommer. Sanningen om Ikea reserverade jag för flera månader sedan. En av grannarna borrar efter bergvärme. Det bullrar och låter hela tiden och det står bilar och lastbilar ivägen överallt. Dessutom varje gång någon granne borrar efter bergvärme så blir det sprickor i källaren och omdränering för någon annan granne eftersom husen ligger så tätt. Sen är det så många som har borrat efter bergvärme och ska dela på berget att värmen inte blir optimal. Tacka vet jag våran värmepump och kommande solvärme. Pelletspanna är nästa steg. Sen blir jag skitförbannad. Jag kan stå ut med oväsendet och att dom är ivägen.Men dom sprutar ut vatten på hela vägen. Det är minus 10 grader ute. Vad händer när vatten fryser? Isgata på hela gatan. Sen är jag förbannad på Kalle Anka också. Jag tackade ja till en prenumeration. När den andra räkningen kom mailade jag och ville sluta prenumerera. Men si det gick inte. Här är svarsmailet jag fick: Hejsan ! Eftersom Ni har valt en tillsvidareprenumeration, dvs en löpande prenumeration, som förlängs med 4 nr åt gången, och att denna prenumeration måste sägas upp 3 veckor innan nästa period påbörjas så är Er prenumeration med kundnr: x avslutad efter nr 07. Ber Er därmed betala in den återstående fakturan á 104 kr som avser nr 04 - nr 07. Det glömde dom visst att nämna när jag tecknade prenumerationen. Då sa dom att den inte var löpande utan skulle upphöra när numren var slut om jag meddelade det. Grrrrrrrr.

Inga kommentarer: