måndag 28 februari 2022

Veckans zero waste

 Det känns som det mesta på veckans zero waste som blir gjort är Reduse och ibland Reuce så jag drar ner till dom ursprungliga R:en igen. Sakerna som jag får/köper secondhand för att ha till framtida presenter/julklappar räknar jag inte som in. 

Refuse: Jag var sjukt sugen på ris i frutti eftersom flera kollegor brukar ha med det till jobbet. Jag vägrar dock köpa ris i frutti för det är ett/ dyrt och två/ i en plastförpackning så jag gjorde egen risgrynsgröt från mjölk som var över sen yngsta dottern åkte tillbaka till sitt travgymnasium och en vispgrädde som var över sen makens kalas. 

Reduce: Sålt en bok. Tog med 3 dvd filmer till TaGe skåpet på jobbet. La fyra sparade smyckeskartonger i återvinningen. La 4 smyckespåsar i röda korsets deponi. Gav en vattenflaska, en kruka, en groddburk, ett vindspel, en datagrej och två krukväxter till en kompis. 

Reuse: Maken har lagat sin klädbetjänt.

Jag hade epsomsalt som jag köpte till något för länge sen men aldrig använt. Sen hade jag rosblad som jag torkade för några år sen och tänkt dricka som te men aldrig gjort. Jag mixade rosbladen och epsomsaltet ihop med havssalt och några droppar eterisk olja till badsalt. 

Recycle:

Rot; Päls från Popcorn och Izzy. Maken klippte dom. 

Sopor: En rest från ett öronljus (jag hade noll hörsel på ena örat pga vaxpropp, jag får eksem i det örat och när jag kliar blir det en vax propp). 

In: Ett pastaställ, en pastamaskin och två smoothiglas fick gratis. Jag fick 8 hemvirkade i bambugarn disktrasor av ovanstående kompis. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...