onsdag 23 februari 2022

Veckans sparade pengar

 1 Sonen köpte (jag betalade) fläsklägg som gick ut samma dag för 9,90 kronor/ kilo. 

2 Jag ramlade i shoppingträsket igen och köpte Muminmamma saker för 890 kronor. Jag frågade mamma om hon ville ge mig dom när jag fyller i mars och det ville hon. 

3 Popcorns operation gick på 50.000 kronor. Agria betalde 5000 av det. Vi har betalt 18.000 av det sen operationen (i augusti) och har alltså 27.000 kvar. Vi får betala ränta och avgifter på ungefär 280 kronor/ månad. Nu tog vi ett nytt huslån och betalde dom 27.000 kronor. Det ger en besparing på ungefär 10.000 kronor som vi slipper i ränta och avgifter.

4 Jag böt mammas stickmaskin (som hon inte ville ha kvar) mot ett pastaställ. Nu är jag på jakt efter en begagnad helst gratis pastamaskin. 

5 Lagat ett par av mina strumpor.

6 Gjort toabomber av bikarbonat, citronsyra, eterisk olja och vatten. Blir 16 bomber. 

7 Jag har skrivit klart hela prisboken och planerar att börja handla det billigaste i varje affär för ännu lägre matkostnad. Vissa varor skiljer inte alls. Vissa skiljer bara några ören, men vissa varor skiljer det mellan 5-10 kronor på. 

8 Efter att jag skrev nummer 4 så fick jag tag på en gratis pastamaskin, Jag efterlyste det på bortskänkes sidan och fick ett svar idag. Jag svarade när jag redan var hemma så fick åka in extra för att hämta den.

9 Fick gratis smoothieglas av samma dam som ovan.

10 Fick ett lekbord gratis i en annan grupp jag är med i. Det ska jag spara till framtida presenter/julklappar till framtida barnbarn tänkte jag.

11 Jag gav bort två mjukisdjur till en kompis som bor på samma ställe som hon som hade lekbordet gjorde. Så jag tog en chansning och frågade om hon kunde hämta bordet åt mig och ta med det när hon hämtade mjukisarna. Det kunde hon så jag sparade bensin. Vi möttes vid mitt jobb, dom bor på andra sidan stora staden. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...