onsdag 16 februari 2022

Veckans sparade pengar

Jag har ett kalkylblad där jag har skrivit upp våra huslån. Med mer eller mindre jämna mellanrum brukar jag lägga in dom nya sifforna där. Sista gången jag hade gjort det var i augusti. Sen augusti har vi betalt 30.000 kronor på våra huslån. Vilket blir 5000 kronor/månad. Vilket är jättebra men det gör att vi har betalt klart huslånen om 19 år. Vilket inte är fullt lika bra. Det krävs att huslånen är borta för att vi ska kunna sluta jobba båda två. Timjobb och extrajobb samt andra inkomster är ok. Det är fasta anställningar och klumpen i magen om timlönen ska räcka om vi bara jobbar timmar som vi vill slippa. Så nu har jag dammat av mina gamla sparböcker (igen) och lägger in en ännu högre växel mot sluta jobba innan 65. 

1 Skulle på möte om framtida föreläsningar och workshops men valde att ha telefonmöte för att spara bensin och parkering. 

2 Vi hade en saltstenslampa som äldsta dottern köpte till mig i USA. Den gick på usb kabel och var rätt liten så jag brukade ta med den på resor. Nu hade den slutat fungera och gick inte att byta lampa på. Så vi tog bort elen och gav stenen till yngsta dotterns häst. Det finns såna saltstenar att köpa. 

3 Maken fyller år imorgon så jag har gjort egna bottnar till att göra egna smörgåstårtor. Landgångsbröd kostar 31,50 och räcker till en smörgåstårta. Jag gjorde bottnar till två smörgåstårtor. Kostnad 20,35. En besparing på 42 kronor.

4 Jag köpte vissa ingredienser till smörgåstårtorna (en extrahandling, jag köpte bara ingredienserna och drickan till kalaset) till en kostnad av 350 kronor. En smörgåstårta för 10 personer kostar 625 kronor. Vi behövde två, en med skaldjur och en utan. Det blir 1250 kronor. En besparing på 900 kronor + drickan. 

5 Citygross sålde ost till extrapris och vi köper bara ost på extrapris så jag köpte 3 kilo, vilket var det man fick köpa. 39,95/kilo mot 65,9 för den billigaste osten på Willys. En besparing på 78 kronor. 

6 Jag åkte in efter jobbet och hämtade 4 och 5. 

7 Jag håller på och kompletterar prisboken och ska lägga till Citygross också.

8 Bakat morotslimpa, nougatkakor och wienerbröd.


9 Vi tänkte bjuda barnen på restaurang på alla hjärtans dag men varken sonen eller äldsta dottern (eller maken) kunde då så jag gjorde hjärtformad pizza och hjärtformad kladdkaka som vi åt hemma istället.

10 Lagat mina två par tights. 

11 Lånat 8 böcker på biblioteket. Några av böckerna hade jag köpt om jag inte hade kunnat låna dom. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...