onsdag 17 juli 2024

Veckans zero waste




 Refuse Vägrar köpa den plast jag kan (och har råd) att göra. Gjorde eget handdiskmedel av min handgjorda disktvål, vatten och ättika. Maken vill ha flytande handdiskmedel och gillar inte disktvålarna. Åkte till Eko på hemvägen från S och lilla F för att köpa sodastream smaker (billigare där) och lösgodis. Vägrade ta en påse utan hade med en egen (köpte bara sodastream smaker och lösgodis). 

Reduce Maken la tre av sina simläger/konsert t-shirts i tyginsamlingen. Sparade sen 80talet. Sålde två bokashihinkar och diverse tillbehör. Gav bort en filt, ett bord, 5 barnböcker och en plastlåda. Ett utslitet lakan lagt i textilåtervinningen. En fästingplockare (vi hade fyra stycken) gett bort. 

Reuse Lackat upp ett gammalt lekbord från jag var liten och ställt som bord i växthuset. Maken hade det i hobbyrummet i gamla huset. Sen hade vi det i matkällaren i gamla huset. Efter vi flyttade har det stått som avlastningsbord i garaget. Oljat in en sorts pall som stod i stallet när vi flyttade in. Sen ställde maken det i garaget. Nu står det vid brevlådan med mjölkkannor på sig som mjölkpall. 

Recycle Två pappkartonger som jag använde som bokhyllor på loftet. 

Rot 

Sopor

In Två äppellådor ska ha som bokhyllor till barnböcker på loftet. En hammock fick av en kompis: 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

1 Gjort 8 kilo äppelmos.    2 Jobbat extra en dag.  3 Skördat och fryst dill.  4 Köpt kaffe på extrapris.  5 Jag har e-handlat mat sen covid...