onsdag 10 juli 2024

Veckans zero waste


 Refuse Vi böt tankkort till OKQ8 och får pappersfakturor. Nu är det ändrat till e faktura. 

Reduce En stor kruka med en björnbärsbuske i gett S. En förvaring till tops som inte funkar, gett bort. En dressingflaska och en tvålpump gett bort. En mixer och en slowcooker (hade tre) gett bort. 8 trasiga solcellsbelysningar lagt i elektronikåtervinningen. En hög med olika gardintillbehör gett bort. Två tunnlar och en massa hinder till agility gett bort. 

Reuse Vi har en fotorad i matsalen med gamla kort. Bröllopskort på mig och maken, S och A, min mamma och pappa, min mormor och morfar. Bebisbilder på mig, mamma, pappa, alla barnen P och lilla F. Nu skrev jag ut bebisbild på maken och makens föräldrars bröllopsbild, satte i ramar jag hade hemma och ställde på raden. 

Hittade gamla flytljus så gjorde en ljusstake av vatten och blommor jag plockade utanför huset.

Gjorde näsdukar av makens utslitna t-shirt. 

Recycle Glömde ta med brödpåsar när vi åkte till S och svängde in på surdegsbageriet, så två papperspåsar. Över 100 Notpapper och kursböcker från maken tog klarinettlektioner innan vi träffades. Hans idé. 

Rot Blommorna från ljusstaken på reuse.

Hittade mögliga kastanjer och ekollon i höstlådan som hamnade i komposten. Tänkte vara smart och spara dom från år till år. Tur jag tittade i lådan innan det spred sig ur påsarna 🤮

Sopor En leksak full med vatten som jag köpte till Alice som Alice klöste sönder och det hamnade vatten på hela golvet. 

In En pärm till några av makens alla papper och intyg. En AC fick gratis. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

1 Gjort 8 kilo äppelmos.    2 Jobbat extra en dag.  3 Skördat och fryst dill.  4 Köpt kaffe på extrapris.  5 Jag har e-handlat mat sen covid...