onsdag 3 juli 2024

Veckans zero waste




 Refuse Vägrade ta påsar när jag köpte frukt utan hade med mina hemsydda och fått av Ica små tygpåsar. Tyvärr fanns det bara lösa äpplen, apelsiner och clementiner (och banan men det ville vi inte ha).

Har varit sjukt sugen på godis men vägrar köpa godis i påse och kom äntligen ihåg egen påse så köpte lösgodis i egen liten tygpåse. 

Jag äter questran efter jag opererade bort gallan för 30 år sen. Jag har säkert ätit dom i över 15 år. Nu är dom restnoterade på alla apotek + att dom har väldigt mycket biverkningar. Brist på diverse vitaminer och övervikt bland annat. Nu ska jag sluta med dom och börja med matsmältningsenzym istället. Från hälsokosten. Jag jämförde burkar och valde glasburk och vägrade köpa alla plastburkarna. 

Reduce Gett bort ett barnpiano som jag köpte när jag saknade mitt lilla piano som jag hade när jag var liten, när pappa dog. Är ju inte mitt piano så inget jag känner att jag behöver ha kvar. 
Läser Marie Kondos böcker och gjorde konmari i min garderob igen. 10 saker försvann ut. Gjorde konmari i bokhyllan med. Jag har rensat i bokhylla förut men bara genom att titta på ryggarna. Nu tog jag ut alla böcker och höll i en i taget. 17 stycken försvann ut och jag hittade min favoritbok Tomtar. Över 100 papper, mappar och gamla häften hamnade i återvinningen/brasan. 6 kökssaker, 1 nötmjölkspåse (som jag glömt att jag hade, gav en kompis) 3 krukor, 2 ljusstakar som jag inte ens visste vi hade och 6 cd-skivor försvann också efter lite komono. 

Reuse Gjorde nicecream av bruna bananer och jordgubbar. 

Köpte en docksäng på återbruket som lilla F ska få när hon fyller. 

Köpte en jacka till Baby born som lilla F ska få när hon fyller, på Tradera. 

Målat om vårat gamla slitna köksbord. 

Skrotat våra gamla Ikea bestick och äter numera med fina silverbesticken. Vi har använt serveringsbesticken och smörgåsbesticken i silver i flera år. 12 gafflar och 12 knivar gavs därmed bort. 

Jag ville ha en finare låda/Ask än den jag hade som avdelare i sängbordet. Jag fick en liten vagn när morfar dog som det ska vara after eight i. Vi äter aldrig det och vagnen har bara stått. Med en liten botten av kartong får den nu agera avdelare i sängbordet och jag ser den varje gång jag öppnar lådan. ❤️

Sydde två brödpåsar av två av morfars gamla kökshanddukar. Sist jag köpte lösbröd fick jag ta en påse i papper att ta det i. 

Recycle 37 bruksanvisningar som vi inte behöver och på andra språk än svenska. 

Rot Päls efter vi klippte Popcorn och Izzy. Tre krukväxter. 

Sopor En del av en trasig klädnypa. 

In En vattenflaska i glas som jag ska ha på jobbet istället för min i plast. Tre små matlådor att ha pålägg i istället för plastfolie. Fem togo muggar och fyra glas fick av en kompis. Fick en mugg av S förra veckan med. Tre till varje bil.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

1 Gjort 8 kilo äppelmos.    2 Jobbat extra en dag.  3 Skördat och fryst dill.  4 Köpt kaffe på extrapris.  5 Jag har e-handlat mat sen covid...