Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 26 september 2013

Maken är med och glömde far

Jag trodde jag hade 18 julklappar kvar att fixa innan jul i och med att jag gjort klart alla presenter. Men så kom jag på att det är fars dag också. Det hade jag helt glömt bort. Vilket gjorde att 3 presenter till helt plötsligt skulle fixas. Det blir en favorit i repris där till alla tre. Nu ska jag bara klura på när och hur.
Jag såg en reklam för operation mot närsynhet igår och det ihop med mitt nya projekt zero waste gjorde att jag kollade på priser. Både maken och jag är linsbärare. Han köper sina hos dyra optikern. Han behöver special linser. Jag köper mina hos billiga linsbutiken på nätet. Sammanlagt betalar vi nästan 5000/år för våra linser och linsvätskor. En operation kostar 35.900 kronor/person. Det tar alltså 35.900 x 2 = 71.800/5000 = 14,36 = nästan 15 år innan vi har tjänat in operationerna. På 15 år hinner vi få annan syn flera gånger om så då kanske operationerna är ogjorda. Så inget bra förslag för att spara pengar. Sen kan man ju fundera på om det är värt 71.800 kronor för att slippa alla linsbehållare och linsvätskflaskor. Nu skulle vi kunna sluta använda våra linser och bara använda våra glasögon då skulle både miljön och plånboken bli glad men inte maken och jag som inte gillar att ha glasögon.
Apropå zero waste så är maken också med på det. Vi brukar ha en papperskasse som är mellan halvfull (vanligast) och helfull varje vecka. Kartongen med tidningar är alltid full. Tur vi har nej tack till reklam skylt på brevlådan. Dom senaste veckorna har kartongpåsen varit full, så pass full att det har blivit två påsar fulla med kartonger. Denna vecka är det 3 fulla kassar med bara kartonger. Maken hade också reagerat på det och frågade mig igår om vi konsumerade mera eller vad det berodde på. Vilket jag inte har en aning om. Vi tänker mer på vad vi köper nu så det borde bli mindre kartonger. Juice till exempel köpte vi alltid 2 liters multi förut (billigast) nu köper vi alltid dom minsta kartongerna som man blandar själv. Maken är dessutom den av oss som gillar den minimalistiska stilen och som redan tycker vi omger oss med för mycket saker. Däremot är han dålig på att göra något åt alla våra saker, det brukar ligga på mig. Hoppas det blir ändring på det nu. =)
Jag funderade lite löst på att åka till Eco now mässan. Det som hände för flera år sedan i samband med den mässan är nu glömt och förlåtet (nästan i alla fall). För att vara miljövänlig så funderade jag ännu mer lite löst på att åka tåg dit. Jag vill ju helst inte åka själv så tur och retur skulle kosta 944 kronor med den billigaste resan. Om vi tar bilen och inte räknar parkeringskostnad (det är en lördag så ingen trängselavgift) så kostar bensinen 400 kronor tur och retur. Betala mer än dubbelt så mycket, få åka in till stora staden med buss eller be om skjuts av någon och hämtning och vara miljövänlig. Eller åka dörr till dörr, betala nästan hälften, vara inte lika miljövänlig + få köra bilen som jag egentligen inte gillar. Hm. Jag skippar nog mässan och går på kläd och bok bytardag på ABF inne i stora staden istället.
Imorse var det minusgrader och frost på bilen. Gurkplantorna hade frusit men gurkorna hade klarat sig. Dom är nu skördade. Den ena lilla gurkan tog L med som frukt till skolan. =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du sett detta?
gratis linsvätska

http://www.nattstad.se/barbamammagratis?id=10151830

Esbe sa...

Här är en möjlighet från Smartson att testa endagslinser. http://smartson.se/coopervision-myday.html