Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 27 september 2013

Är det någon som vet

Vad dom där banden/snörena som sitter runt paket och runt kompostpåsarna heter? Vi behövde nya kompostpåsar idag och fick en hög med plast runt och dom här banden/snörena. Det är en sån sak som jag också alltid brukar slänga men precis som påsförslutarna så kanske man kan återvinna dom också. Äsch jag skrev till kommunen och frågade. =) Dom svarade nästan på en gång. Dom ska sorteras som plast. Jag som har slängt dom i soporna hela tiden. Vilken tur att jag har läst zero waste och börjat tänka mer. =) När jag ändå höll på och tittade på återvinningsguiden sökte jag på medicinkartor (det blir en hel del tomma såna här). Jag trodde att det var blandförpackningar och skulle slängas men det står att dom ska läggas i plaståtervinningen. Då har man lärt sig två nya saker idag då. =)
En bytarkompis och hennes son var här på lek och fika idag. Dom fick även två par gummistövlar som L vuxit ur. S gav dom sin gamla whiteboardtavla också. Vi hade den ute som byte och skulle få en flaska cola men S kände att min kompis och hennes son skulle behöva den mer + att vi då slapp åka in till stora staden för bytet eftersom bytaren inte ville komma hit. L och jag gjorde chokladbollar och bjöd på. =) Jag brukar alltid göra dom med elvispen men sist L gjorde själv gjorde hon med en trägaffel så nu gör jag alltid med trägaffel jag med. När jag bakar matbröd använder jag alltid bunke och trägaffel även fast jag har två hushållsassistenter. Vi bjöd även på bullar och sonen åt 3 stycken och sa att dom var godare än mammas. Vilket var väldigt kul eftersom det är första gången som jag har lyckats med bullar.
Innan dom kom hit roade jag mig med att rensa matlådsskåpet. Vi hade nästan 20 tomma glasskartonger där. 20 stycken!! Hur många glasskartonger kommer vi att använda? Inte 20 stycken i alla fall. Jag beslöt mig för att behålla 7 stycken av dom.

1 kommentar:

Karoline sa...

Var hittar du alla bytardagar och bytarmänniskor någonstans? Finns det någon speciell hemsida eller är det bara att googla?