Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 23 september 2013

Energin lyfter

Av att rensa, storstäda och plocka undan. Konstigt men så är det. Massa med saker är utlagda som skänkes eller bytes. Till och med S och L fick energi av rensningen och började städa sina rum. Mest då L eftersom det var S som gav mig energi från början. Det var S som började storstäda i köket.
Blev mycket fräschare, snyggare och överskådligare. Det är tänkt att dom flesta matvarorna ska vara i glasburkar. Nu är vi ju inte gjorda av pengar även om vi har mer nu när vi praktiserar spartips igen så vi köper lite burkar i taget.
Igår planterade jag och S om olivträdet och physalisen. Krukorna blev tunga som bara den och jag lyfte också. Vilket straffade sig idag. Jätteont i bråcket så jag är hemma från jobbet och får lägga mig på sängen och trycka in bråcket med jämna mellanrum. Lerkrukor passar bra nu när vi försöker plastbanta. =)
Skrivit till Naturalbox har jag också gjort. Jag använder inte provförpackningarna och nu när vi försöker leva efter zero waste så känns dom ännu mer onödiga. "En liten fundering bara vi försöker att leva efter zero waste. Kort beskrivet så lite avfall, saker och plast och annat som inte är bra för hälsan/miljön. Provförpackningarna tänker jag på då. Kan man avsäga sig dom i sin box?" Svarade gjorde dom på en gång. Dom skulle ta bort provförpackningarna från mina boxar. =)
Bananchipsen som S och jag köpte i lördags var inte chips. Det var soltorkade bananer. Mjuka bananer som inte var lika goda som chipsen. Ingen i familjen P gillade dom. Istället för att slänga dom provade jag att baka bananpaj på dom och det funkade sådär. Pajen blev lite torrare än normalt och bananerna blev svarta men den blev god. Vi skulle få fikagäster men dom blev sjuka. Tur i oturen eftersom jag har ont i magen hade jag nog inte varit så trevligt sällskap kanske. Lilla mamma kom och fikade paj istället. =)
Zero waste tänket får mig att tänka mer än vanligt. Det är mitt stora problem enligt maken och barnen att jag tänker alldeles för mycket. M har varit lite småförkyld i flera dagar och för att inte vi andra ska smittas burkar jag c-vitaminladda. Vi har c-vitaminer i brusform som man köper på t ex apoteket. Rönnbär har jag hört är c-vitaminrika. 2 rönnbär ska visst täcka hela dagsbehovet av c-vitamin. Jag har också hört att torkade rönnbär smakar sött och gott och inte alls surt. Så nu ska jag ge mig ut och leta rönnbär och torka så vi slipper köpa c-vitaminer på plaströr.
Jag har en kärlek för böcker. Tyvärr nu när vi försöker dra ner på saker. Jag lånar dom som jag kan på biblioteket men dom böckerna jag vill ha finns inte på biblioteket. Dom finns inte ens i Sverige. Så tyvärr ännu mer flyger dom hit eftersom jag inte kan låta bli att beställa dom. En ny bok kom idag. Simlicity parenting. Enda fördelen är att jag köper dom begagnade.

2 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Ett tips bara, rönnbären måste vara frostnypta föratt släppa sin surhet (helt söta blir de inte)

Marianne sa...

Själv är jag mycket glad för min kindle. Inga transporter (ej heller kostnader för transporter), inga flera böcker i de redan fullpackade bokhyllorna och jag kan bära mitt bibliotek med mig. Kanske lite dyrare än begagnade böcker. Just nu har jag 19 böcker på min kindle, alltså 19 prylar färre i mitt hem.