Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 5 september 2013

Ibland är den enkla lösningen den bästa

Vi har en Dolce Gusto kaffemaskin som jag fick gratis en gång. Kapslarna till den är allt annat än gratis så vi använder den nästan aldrig. Jag kan ta en kopp när maken är bortrest och jag inte vill koka två koppar kaffe och hälla ut den ena. Jag dricker bara en kopp och det minsta man kan brygga är två koppar. Ibland när vi har gäster kan vi fråga om dom vill ha vanligt kaffe eller kapselkaffe och ibland unnar vi oss en kopp. Vi har lite olika kapslar och det kaffet jag gillar bäst är vaniljlatte. Kostnad ungefär 7 kronor/kopp.
På min favorit tipssida En lagom dos grönt hade dom ett recept på islatte med smak av vanilj och det fick mina små grå att gå igång. Varför gör jag inte egen vaniljlatte? Jag har en mjölkskummare som jag fick i present av maken för säkert 10 år sen. Vi har en film från när L var bebis när M och S sitter och skummar sin saft med den. Fram med den och skummade mjölken som jag blandat vaniljsocker i. Sen i med kaffet. Minst lika gott som vaniljlatten från kaffemaskinen. Besparing: vaniljlatte från kaffemaskinen 7 kronor - mjölkskvätt ( 1 liter mjölk kostar 8,90 röd mjölk i kaffet ska det vara och jag använder kanske 1/4 dl) 0,23 öre - vaniljsocker (ingen aning vad det kostar, jag gör eget, jag använde 1 tsk) 0,05 öre - kaffe (vi köper ekologiskt och ett paket räcker till 70 koppar) 0,52 öre = 6,20 besparing + att jag slipper slänga två tomma kapslar i soporna.
Lite mer kryddor var klara. Andra omgången basilika och första omgången pepparmynta. Tur att jag har så mycket pepparmynta kvar sen förra året.
Idag fyller en liten tjej tre år. Hennes mamma ligger mig varmt om hjärtat och dom hade inga pengar att köpa presenter för så dom ville ha lite begagnade saker. Jag och S var där igår och lekte tomte eller något. Den rosa dockan ville L ha kvar i sista stund men det andra fick dom. När jag frågade L om det var okey att jag gav bort hennes saker svarade hon att den lilla tjejen har större glädje av dom än vad jag har.
Min största last är böcker (och choklad och lakrits och en hel del annat). En bok till är inhandlad via Amazon och landade i brevlådan idag. Zero waste home. Jag strävar efter att soptunnan ska vara helt tom eller max halvfull när tömningen är var 8:e vecka.
I helgen drar maken och jag på weekendresa utan barn till huvudstaden. Barnen P är hemma och övervakas säkert av min kära mamma och pappa. Vi ska även försöka införa en annan sorts mathandling. Fortsättning följer. Så maken var iväg på en extrahandling idag för att köpa mat till barnen P och mjölk och annat som ska räcka tills nästa lördag. Vi skulle egentligen ha handlat på måndag med det gamla systemet. Där fick vi en gratis flaska sköljmedel och en gratis kartong med mjukglass. Det nya systemet som vi ska prova en månad ska förhoppningsvis spara både pengar, tid och miljö.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej S !
Har ju avslutat min fb som du vet men var nu inne på din fina blogg!

Vill göra ett inlägg om att kommentera din dotter L, att det var så fint tänkt av henne ! Fina L!
Du har lärt dina barn fina tankar!
Ville bara säga det. <3

Kram Yvonne Karlskoga