måndag 13 juni 2022

Studenten L

 Så var det då dags för det tredje och sista barnet att ta studenten. En väldigt speciell studenten. L har gått i skolan utanför Östersund så bara maken åkte upp för att vara med på själva studenten. Vi firade henne stort när hon kom hem istället. Dom pratar fortfarande om att det är så dyrt att ta studenten. Att föräldrar och barn får skuldsätta sig för att ha råd med allt som ska fixas och köpas. Så våran student kanske räknas som en budget variant. L valde att inte gå på balen så ingen kostnad för balklänning och så vidare. 








Runt halsen på L hängde maken ett champagneglas och två gosedjur sparade sen M och S tog studenten. Han köpte även en ros. Studentmössan köpte L själv och klänningen och skorna fick hon låna av S. 

Vi bjöd på kallskuret, mimosasallad och potatissallad. Jag gjorde egen mimosa- och potatissallad. 

Sen bjöd vi på tårta och kaffe. Tårtan (och tårtbottnarna) har jag också gjort själv. Den var godare än den såg ut.

Dekorationen var ballonger som jag satte på ballongbågen vi fick gratis och en flaggvimpel. Mat och dekor (vi har nu ätit rester iform av kallskuret och mimosa och potatissallad i 3 dagar) gick på ungefär 900 kronor. 

Det som var dyrt var presenten. L fick en laser och utbildning för att utföra laser på häst av hela tjocka släkten. Lasern går även att använda på människor och hundar. Jag har gått webinarium om stroke och laser. Sen har maken och jag gått webinarium om själva lasern redan. Vi har dessutom testat den på mitt knä som jag har haft jätteont i länge och värken gick över efter två laserbehandlingar. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...