måndag 20 juni 2022

Veckans zero waste

 Refuse: När jag beställde soyamjöl (jag hittar ingen i mataffärerna längre) fick jag med reklamblad från Hello Fresh men jättemycket rabatt! Det blir billigare och godare att köpa och laga "egen mat" istället för färdiga matsedlar så jag vägrade att köpa och slängde bladen i återvinningen. 

Jag vägrade även köpa färdig tzatziki när vi skulle grilla med mamma, äldsta dottern och hennes man utan gjorde egen (och sparade in en plastburk och en slant). 

Reduce: Alla grejerna som blev över från loppiset är kört till Erikshjälpen eller utlagt som säljes tillsammans med en hög andra grejer. Yngsta dottern är hemma från sitt travgymnasium igen (hon är nu färdigutbildad) så hon har kommit hem med alla kläder och grejer. Vissa av dom är också ute som säljes. Vi har gjort en flytta hemifrån låda till henne med saker som hon hade däruppe som vi sparat ( t ex tallrikar, bestick, muggar och glas). 

Reuse:

Recycle:

Rot: Servetterna efter att vi grillade med mamma, äldsta dottern och hennes man för att fira att han fyllt år.

Sopor:

In: 2 saker men muminmamman och muminpappan som maken tog till mig på blodgivningen. Dom 2 andra kökssaxarna ligger i yngsta dotterns flytta hemifrån låda. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...