onsdag 15 juni 2022

Veckans sparade pengar

 1 Jag är närsynt och behöver glasögon/linser för att se bra. Jag gillar inte mina glasögon (nu förtiden gillar jag dom mer än förut) och har nästan alltid linser. Nu var det dags att köpa nya linser igen och jag funderade på om jag skulle strunta i det och bara använda glasögon. Linser är inte direkt billigt och  zero waste. Jag valde att köpa linser igen men att börja använda glasögon på t ex lediga dagar. Jag jämförde priset på linserna och köpte min sort där den var billigast. Jag sparade 84 kronor på det viset. 


2 Gjort ringblommeolja av ringblommor från trädgården. På min semester ska jag ha workshop i hur man gör  bivaxsalva och bivaxdukar. Vi ska även göra ringblommesalva. 

3 Beställt sojamjöl på rea. Jag använder det istället för ägg i bakning. Nu tänkte jag prova att göra sojamjölk och tofu med. 

4 Gjorde egna tårtbottnar till L:s studentkalas.

5 Gjorde egen potatissallad och mimosasallad till L:s studentkalas. 

6 Slog in L:s studentpresent i en presentpåse i tyg som jag sytt för flera år sen. 

7 Blev en massa jordgubbar och hallon över efter Ls student. Dom gjorde jag smoothie av tillsammans med en brun banan, juice och havremjölk. 

8 L är nu hemma från sitt travgymnasium så vi behöver inte betala 5000 kronor för hennes rum (i snitt/12 - inackorderingsbidrag).

9 Vi åt rester efter studenten i dagarna 3. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...