onsdag 22 juni 2022

Veckans sparade pengar

 1 Gjorde smoothie av dom sista jordgubbarna och melonen som var över sen Ls student. 

2 Sålt saker för 460 kronor till mig och 60 till S. Jag har lagt ut vissa av sakerna som blev över från garageloppiset och en massa annat som säljes på Facebook. 

3 Vi har (äntligen) bestämt att säga upp Telia tv:n. Maken tittar nästan bara på Netflix. Jag tittar på TV4 eller SVT. L tittar bara på youtube och Netflix. Vi har en cromechast i vardagsrummet och en smartbox i biorummet. Smartboxen har gått sönder. På L:s rum är det en smarttv utan abonemang. Den flyttar vi nu in till tvrummet och sparar in kostnaden av att köpa en smartbox. Vi ska dessutom försöka sälja tv:n i tvrummet och tjäna en slant på det. Sen om maken vill ha en smartbox i biorummet så får vi köpa en ändå. 

4 När jag beställde soyamjöl (jag hittar ingen i mataffärerna längre) fick jag med reklamblad från Hello Fresh men jättemycket rabatt! Det blir billigare och godare att köpa och laga "egen mat" istället för färdiga matsedlar så jag vägrade att köpa och slängde bladen i återvinningen. 

5 Lagt ut kompostkvarnen och våtdammsugaren som uthyres på Hygglo. 

6 Jag vägrade även köpa färdig tzatziki när vi skulle grilla med mamma, äldsta dottern och hennes man utan gjorde egen. Färdig tzatziki (beroende på sort) kostar 59,9/kilo. Egen tzatziki kostar 25 kronor för 1 kilo turkisk yoghurt (den var på rabatt och jag behövde en skvätt för att börja göra egen turkisk yoghurt igen). En vitlöksklyfta, en msk olivolja och en nypa oregano max 2 kronor. En halv gurka (2 för 20 så 5 kronor) Jag använde 2 dl av den turkiska yoghurten till en halv gurka. 1 dl väger 100 gram så 200 gram kostar 25/1000*200=5 kronor + 2 + 5 =12 kronor för 500 gram. En besparing på 36 kronor/kilo att göra egen tzatziki. 

7 När L har gått på travgymnasium har vi haft en försäkring på hennes mobil. Nu när hon är hemma igen ingår den i hemförsäkringen så den är uppsagd. Besparing 149 kronor/månad.

8 Maken har köpt färg till att måla om lister och trappen. Jag hade 25% rabatt via Restaurangchansen.

9 Maken ringde Telia och fick ner vårat tvabonnemang till 99 kronor/månad (en besparing på 200 kronor/månad).

10 Gjort egen kokosmjölk till kokosyoghurt och thai kyckling. 1 påse riven kokos kostar 10,95 och blir 1 liter kokosmjölk. 250 ml kokosmjölk kostar 14,95. En besparing på 48,85/ liter kokosmjölk. Kokosyoghurt kostar 140 kronor/liter så där blir besparingen ännu större.

11 Gjorde ärtcarbonara av grädde som var över från studenten och färsk pasta som blev över från den italienska morsdags middagen. 

12 Gjort 4 liter rabarberdricka av rabarber från trädgården. Vi ska dricka den istället för juice på morgonen.

13 Frös in resterna från rabarberdrickan till framtida pajer och smoothisar. 


Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...