onsdag 29 maj 2024

Veckans sparade pengar






 1 Plockade granskott och gjorde 2 liter granskottsaft.

2 Alice hade sönder en kruka. Jag lagade den med kintsugi. 

3 Fick ett blomskott av en jobbarkompis. 

4 Fick en burk maskrosmarmelad av en annan jobbarkompis. 

5 Jag har en jobbarkompis som är med barn och nu ska gå på mammaledighet. Hon fyller även år nu i juni. Jag gjorde en delvis hemskänkt present till henne. Sen fick jag lite saker av S som komplement. Resten köpte jag. Jag gjorde ena köpet via Refunder och fick tillbaka 10 kronor. En annan jobbarkompis ska vara med på presenten och betalde hälften. 

6 Min bästa kompis (som dog samma år som pappa (jävla skitår)) pappa har dött. Jag kan inte vara med på begravningen men skickar en blomma via Interflora. Blev medlem och fick 50 kronor rabatt. 

7 Jag behöver cykelbyxor (korta tights). Cellbes hade rabatt. 2 par för 179 kronor istället för 249 kronor. Jag tecknade mig för nyhetsbrevet och fick 100 kronor rabatt till. Sen tillkom frakt för 49 kronor men två tights för 128 kronor är helt ok. 

8 Munstycket till vattenslangen har varit sönder ett tag. Jag fick en ny i morsdags present av maken. 

9 Jag har ett genomskinligt mobilskal. Jag skrev ut en bild på datorn och satte innanför skalet. Nytt mobilskal för 0 kronor. 

10 Plockade liljekonvaljer och gav mamma i morsdag present. Jag bjöd på frukost på ett kondis också. 

11 Gjort banansylt av bruna bananer. 

12 Planterat bebisgurka (har vanlig gurka i växthuset) som jag tänkt ska bli gurkgardin inne. Jag planterade både i jord i en kruka och hydroponiskt. 

13 Bakat korvbröd. 

14 Fick en kruka av S i morsdagspresent. Jag klippte av fejkormbunken i badrummet och satte i. Jag hade inga stenar eller oasis så la i min samling av knappar. Nu måste jag bara komma ihåg att knapparna ligger i krukan om jag behöver en knapp någon gång. 

15 Planterat rödlök, rädisor och fler morötter. 

16 Gjort örtsalt av libbsticka och gräslök som vi har så vi kan sälja i trädgården. Oregano. Flingsalt från havet och Himalaya som vi aldrig äter. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

1 Gjort 8 kilo äppelmos.    2 Jobbat extra en dag.  3 Skördat och fryst dill.  4 Köpt kaffe på extrapris.  5 Jag har e-handlat mat sen covid...