måndag 27 december 2021

Veckans zero waste

 Refuse: Psykologen tyckte att jag skulle köpa och läsa en bok om stresshantering. Jag köpte boken men blev stressad över att den bara låg och inte blev läst så nu sa jag tack och hej då till boken och skickade tillbaka den till Adlibris. Jag som älskar att läsa och nästan alltid sitter med näsan i en bok kan inte läsa pga koncentrationssvårigheter just nu. 

Reduce: Sålt 4 pussel. Sålt en ljusstake. Sålt tre servis delar. Gett bort en isborr och 3 katter. Slängt ett par torra fiskehandskar och en rostig fiskeväska på tippen. Gett bort minst 10 bitar små udda längder glitter och 25 julgranspynt. 

Reuse: Slog in julklapparna i julklappspåsar i tyg som jag sydde för flera år sen av gamla gardiner. Satte etiketter i kartong på julklapparna (samma som vi haft i flera år nu). Jag ska nu skaffa gardiner eller tyg och sy presentpåsar och använda istället för presentpapper till födelsedagar. 

 Förra julen fick maken 4 kilo popcornkärnor av mig i julklapp (han är popcornberoende). Nu är popcornen slut så när jag skulle skicka tillbaka en bok till Adlibris "slog" jag in den i den tomma popcorn förpackningen. Boken tyckte psykologen att jag skulle köpa (se refuse).

Regift: En kompis till mig gillar konserveringsflaskor och burkar. Jag hade 5 flaskor med mindre öppning som jag retar mig på varje gång jag ska använda (min tratt är för stor) så min kompis fick dom flaskorna i julklapp. Vi behövde ha (kände vi i sista minuten) en julklapp till till barnens kusin. Han läser till dataingenjör så vi gav honom ett julgranspynt i form av ett kretskort som jag köpte för över 10 år sen. En fiskeväst lagt i presentskåpet till en speciell persons födelsedagspresent. Maken hade två västar.

Reflect:

Repair:

Rebel:

Recycle: Rensade igenom lådan med gamla presentkort. La ett häfte med restaurangchansen kuponger som gick ut 2019/2020, en kupong från MediaMarkt som gick ut 2019 och 6 fikakuponger från Erikshjälpen i återvinningen. Fikakupongerna har vi fått när vi lämnat grejer innan Corona då dom hade ett café i butiken. 

Rot: Rosor som jag fick av sonen. 

Sopor: 2 trasiga julgransjulkulor. 

In: Ett par strumpor i julklapp. Resten av julklapparna var pengar, en korg full med godsaker och presentkort. Nu är nästan hela vårat hem genomgånget enligt KonMari och nästan alla saker är ett antingen sånt vi behöver eller två sånt som spark joy. För några veckor sedan köpte jag två nattlinnen begagnat (jag glömde skriva dom som in då) eftersom mina pyjamasar inte spark joy för fem öre, Byxorna är trasiga och topparna är avlagda t-shirtar. Nu ligger dom i Röda korsets deponi och jag använder bara mina nattlinnen. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...