onsdag 1 maj 2024

Veckans sparade pengar


 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa. 

2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys på väg hem från jobbet. 

3 Avslutat mitt medlemskap i Naturskyddsföreningen. Kostar bara 80kr/månad men det blir 900/år och just nu är det alla man (pengar) på däck. 

4 Gjort grillade kycklingfiléer att ha i frysen istället för att köpa dyr salladskyckling. 

5 Jag har velat ha bokashi hinkar ett tag och har letat efter vanliga hinkar med lock pga billigare. Men 10 liters hinkar med lock har varit slut överallt jag letat på. Så nu kapitulerade jag och köpte riktiga bokashihinkar. Jag jämförde priser och anmälde mig till nyhetsbrev och fick 10 % rabatt. Jag valde gratis frakt så blev något lägre pris.  

6 Tog fram sommarkläderna och plockade undan vinterkläderna. Passade då på att rensa ut en del som jag skickade in till Sellpy. 

7 Beställt en födelsedagspresent till mamma (hon fyller i december) till halva priset. Gjorde köper via Refunder och får tillbaka 5%. 

8 Vi firade valborg hos oss med släkten. Potatisgratäng och kryddkorvar köpta på extrapris. Hemgjorda kycklingspett som inte blev spett utan kycklingfilé. Vildsvin som S hade med. 

9 Lilla F var med och lekte i sitt kök (som jag fick gratis). Jag har inga kastruller och grejer till den än så hon fick använda våra riktiga kastruller och vispar. 

10 Lagt in en gratis säljannons på Blocket. 

11 Fått ramslöksplantor som vi planterat i en sålåda. . 

12 Beställt en födelsedagspresent till S (hon fyller i oktober) till halva priset (500 kronor). 

13 Gjorde egen sushi och hade med till matlåda på jobbet lördag och söndag. Noriarken 19.90. Krabbpinnar 20 kronor. Gurka 5 kronor. Ris (vanligt jasminris) 10 kronor. 55 kronor för 24 bitar. Sushistället tar 160 kronor för 10 bitar. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Jag ville ha ett skåp/bord till växthuset att plantera på och förvara krukor i. Jag sågade av en garderob som stod i trädgårdsboden när v...