måndag 13 december 2021

Veckans Zero Waste

Med min hjärna som går i 190 och helt saknar struktur behöver jag ha struktur och ordning hemma. Jag har blivit nästan pedantisk på var sakerna ska vara, hur dom ska ligga och så vidare. Därför älskar jag KonMari mer och mer. Jag har förstått nu i efterhand att jag blev helt manisk i mitt rensande och att det blev som ett tvång. Jag rensar fortfarande ut saker men känner när jag börjar bli manisk och kan då sätta stopp. 

Refuse: För över 20 år sedan hade vi ett par kompisar med barn i ungefär samma ålder som våra barn. Dom skilde sig sen men jag träffade fortfarande mamman i familjen ibland ändå. Dom sålde kläder och jag köpte en röd klänning som jag älskat. Hon var en energitjuv så varje gång hon varit hos oss var jag helt dränerad och jag sa upp vänskapen för över 10 år sen. Klänningen har hängt kvar i garderoben men jag har inte velat ha den igen för den påminner om hennes energitjuvande och en tid som jag inte vill ha tillbaka. Nu vägrar jag ha klänningen i garderoben längre så jag har gett bort den till en kompis. 

Reduce: En magtränare gett till makens systerson. 2 fyrar jag gjorde för över 10 år sen av 4 krukor slängt på tippen (krukorna hade gått sönder). En vibratorplatta som gått sönder slängt på tippen. Den stod och pep en hel natt fast den var avstängd. Jag har gått igenom makens (med makens tillstånd) underkläder och lagt en trasig kalsong, en trasig tygnäsduk och 9 udda strumpor i Röda Korsets deponi. En konservöppnare lagt i en flytta hemifrån låda till yngsta dottern. 2 väskor gett till Erikshjälpen. En slalomhjälm som jag hade när jag åkte slalom för över 30 år sen gett bort. 4 tavlor och en lampa gett till Erikshjälpen. 2 byrålådor som stod i matkällaren med saftflaskor i sig gett bort. 



Reuse: Jag ville ha besticklådor i två av kökslådorna så jag gjorde två av en gammal list som vi sparat sen vi böt köksgolvet. 

Regift:

Reflect:

Repair: Min ena klänning och ett par strumpor. 

Rebel:

Recycle:

Rot:

Sopor: 5 nyckelringar och 15 nycklar till? 

In: En trälåda av modell äppellåda köpt för halva priset på Plantagen. Den står i matkällaren med saftflaskor i sig. Jag ska se om dom har en till. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...