onsdag 29 december 2021

Veckans sparade pengar


 I och med att jag är sjukskriven för utmattningsdepression så har jag ett: mycket tid att tänka och två: mycket mindre pengar i kassan jag har därför bestämt att börja med veckans sparade pengar igen. En stor del i min utmattningsdepression är jobbet. Därför är jag ännu mer pepp på att sluta jobba eller börja jobba på timmar eller högst 50% igen. En löneskuld på 5000 kronor gör kassan ännu mer skral än vanligt denna månad och fyra månader till. Min ersättning från försäkringskassan är inte ens i närheten av vad jag brukar få i lön så kassan är redan liten. Jag har uppdaterat veckans sparade pengar sånt vi alltid gör till just sånt vi alltid gör just nu. 

1 Sålt saker för 1400 kronor. 

2 Skickade tillbaka en bok till Adlibris och fick pengarna tillbaka.

3 Gjort eget Bregott.

4 Gjort egen havremjölk till pannkakorna. 

5 Kände att vi behövde en julklapp i sista minuten till barnens kusin. Han läser till dataingenjör och vi hade en julgransprydnad i form av ett kretskort i julgranen köpt för säkert 10 år sen. Den fick han.

6 Slog in alla julklappar i sydda för flera år sen julklappspåsar. 

7 Använde kartongetiketter som vi haft i flera år som julklappsetiketter.

8 Eldat alla dagar.

9 Hämtat gratis ved hos makens syster. Ved som maken högg för flera år sen som vi sen glömde bort. 

10 Klippt mig själv. 

11 Vädrat yngsta dotterns jultröja och fintröja istället för att tvätta dom. 


12 Hade fyra bruna bananer som jag gjorde bananpannkaka av till lunch en dag.

13 Gjorde pastapytt av korvarna i köttrestlådan i frysen. Jag tyckte det behövdes mer kött så jag skar i lite julskinka med. 




Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...