måndag 20 december 2021

Veckans zero waste

 Refuse: För över 20 år sen broderade jag en del. Bland annat broderade jag några julbonader och juldukar. En av juldukarna gjorde jag helt fel men har haft den kvar ändå men varje år när jag tar fram den så tänker jag att jag gjorde fel. Inte att jag gjorde rätt på alla andra. Så nu har jag sagt tack och farväl till duken och lagt den i Röda korsets deponi. 

Reduce: En råsaftscentrifug som jag fick gratis i somras använde en gång och sen glömde bort gett bort. En hylla som blev över när vi gjorde en egen stringhylla av kompostgaller för flera år sen gett bort. En tomte med släde och slädhundar, en Nisse, 2 grytlappar, en kavel till barn, 10 pepparkaksformar samt en tomtedräkt, tomteluva och renhorn till hund gett bort. 5 julfilmer som jag köpte på Amazon för 1 år sen men som inte funkar i våran dvd spelare gett bort.

Reuse: Gjort ny luftfräschare till badrummet i samma sprayflaska som den tomma var i. 

Regift: En av mina fyra oöppnade mascaror och ett oanvänt läppstift gett i julklapp till min bästis på jobbet. 

Reflect:

Repair: Min kudde som Izzy bitit sönder hörnen på så det var fjädrar i hela sängen. 

Rebel.

Recycle:

Rot: Citronskal från citronen som jag gjorde luftfräscharen av. 

Sopor:

In: Jag köpte en amaryllis vas och ett hyacintglas. Jag gillar naturlig inredning och pynt mest. Vid jul har jag alltid snittamaryllisar. En tomte fick i julklapp av en jobbarkompis. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...