måndag 1 november 2021

Veckans zero waste

 Jag har varit till läkaren igen. Ska nu äta två sorters olika antidepressiva tabletter. Jag ska röra mig mer utanför huset och bland annat gå och fika på jobbet för att se om jag är redo att börja jobba 50% när den här sjukskrivningen går ut. Jag har börjat med yoga varje dag. Jag har börjat med KonMari på övrigt och en hel del har försvunnit ut. Min sömnbrist har varit ett stort problem och en stor anledning till att jag blev deprimerad och utbränd enligt läkaren. Den andra antidepressiva tabletten gör att jag sover som en klubbad säl. Den gör mig helt groggy dagen efter. Jag vet inte om det är det att jag sover eller det att jag är bakis av tabletten som gör att jag känner mindre ångest och oro. 

Refuse:

Reduce: 9 askar med pennstift som vi inte har någon penna till tog maken med till jobbet. Gav bort 6 märkpennor, ett USB minne, en massa pysselsaker och en blompress med massa tillbehör. Sålt en Halloween dräkt med 3 tillbehör som är för liten för alla barn. Äldsta dottern fick två köksstolar som stått i förrådet hur länge som helst. Gav två tavlor till Erikshjälpen. 

Reuse: Jag sparar alla ljusstumpar och ljusrester från t ex värmeljus. Jag sparar även alla glasburkar som det varit ljus i. Nu smälte jag ner alla stumpar och rester och gjorde nya ljus. 7 stycken blev det. 

Regift:

Reflect:

Repair:

Rebel:

Recycle: En hög med tidningar, grattiskort och papper från yngsta dotterns rum. 

Rot:

In: En filt som jag fick av mamma. 

Sopor: En trasig penna och en pennkork som inte hade någon penna. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...