måndag 29 november 2021

Veckans Zero waste

Jag har äntligen fått prata med psykologen. Han tror att jag är utbränd och inte deprimerad (precis som jag gör). Han rekommenderar att jag blir sjukskriven året ut och sen eventuellt börjar jobba 25%.  Min sjukskrivning gick ut 24 och jag har inte fått läkartid förens den 1/12 så jag hoppas läkaren är inne på samma linje. Jag glömmer saker hela tiden. Häromdagen när jag skjutsade maken och sonen glömde jag var lyset satt på bilen. När jag skulle åka hem från äldsta dottern igår glömde jag var gasen satt. När jag bakade glömde jag grytlappar och tog den varma plåten med handen. 

Refuse: Vägrade köpa något på Black friday utan hade en buy nothing day. 

Reduce: Jag har fortsatt med KonMari och gått igenom alla krukor och krukväxter. Min nya favoritblomma är Rosenkalla. Jag har skaffat några fler istället för några andra växter. Just nu är antalet krukväxter helt perfekt och jag blir glad varje gång jag tittar i fönstren. Jag gav bort alla ytterkrukor och dom flesta av innekrukorna. Så över 30 innekrukor och 13 ytterkrukor försvann ut. Jag har dessutom sålt ett spel och gett bort två spel samt ett pussel. Jag tog med lite julsaker som jag fick efter morfar till mitt och äldsta dottern swopin (inte räknade som in så räknas inte som ut). Sen tog jag med 3 Halloween prydnader, en vas, en hårklämma, 2 små matlådor och 3 av våra gamla julprydnader. 

Reuse: Jag och äldsta dottern hade swopin hemma hos henne. Vi var 8 glada bytare som böt saker med varandra och fikade. Vad jag hade med se reduse. Vad jag fick med hem se in.

Regift: För massa massa år sen fick maken en muggvärmare som kopplas in med USB i datorn av mig. Den har han aldrig använt (kvar i kartongen) den ska vi ge bort i julklapp till en släkting. 

Reflect

Repair

Rebel

Recycle: Efter lite KonMari i skåpet där vi förvarar matlådor och glasburkar la jag 10 + glasburkar i återvinningen. 

Rot: 2 krukväxter som var lite ledsna. 

Sopor: En gammal dammvippa.

In: 6 Rosenkallor. 5 lådor. 2 till kylskåpet och 3 till skafferiet för lite mer förvaring enligt KonMari. En topp och en skål från swopin. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...