måndag 8 november 2021

Veckans zero waste

 Att läsa Marie Kondo har varit en riktig ögonöppnare. Jag har mest fokuserat på att bli av med saker, istället för att fokusera på dom sakerna jag älskar. Jag rensar ut saker nu med. Men inte för att komma upp i ett visst antal utsaker utan för att jag vill. Om jag älskar och vill behålla alla mina saker - då gör jag det. Sen kanske man inte älskar en toaborste eller något annat hjälpmedel, dom behåller man för att dom hjälper en med något. 

Refuse:

Reduce: Jag har en hylla med "växa i kläder" i tvättstugan. Det är kläder som jag är för tjock för att ha men som jag ska ha när jag gått ner i vikt. Alla dom kläderna är utrensade och ivägskickade till Sellpy. När jag går ner i vikt så kanske jag inte vill ha just dom kläderna och då finns det andra att byta till sig och köpa begagnat. 24 plagg försvann ut. Skickade med ett gammalt lakan till Sellpy med. Sålde en hotellkudde. Gav bort två påsar sparad fyllning efter mjukisdjur som Izzy tuggat sönder och en trasig kudde, Gav bort två lammskinn och en hundleksak. 

Reuse: Rev alla ostkanter som låg i frysen och frös om till framtida behöver ha riven ost middagar. 

Regift:

Reflect:

Repair:

Rebel:

Recyce: Ett kuddfodral och 8 udda örngott till Röda korsets deponi. 

Rot:

In: 4 nya par med tights. Jag köper alla mina kläder begagnat utom underkläder. Tights är svårt att få tag på begagnat och slits rätt bra mellan benen. Jag har lappat och lagat mina tights åtskilliga gånger men nu var det dags att investera i nya. 

Sopor: Två bankkort som gått ut.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...