måndag 4 oktober 2021

Veckans zero waste

 Nu har jag ätit mina antidepressiva tabletter i 10 dagar och min ångest blir bara mer och mer. Jag kan inte sitta still utan sitter och gungar fram och tillbaka. Om jag sitter vill säga för jag vill bara vandra fram och tillbaka, fram och tillbaka. Tabletterna gör att jag inte kan sova heller, Jag har alltid haft svårt att somna och brukar vakna flera gånger varje natt. Jag har en sömntablett med som jag fick när jag fick dom antidepressiva tabletterna. Fast jag tar sömntabletten ligger jag vaken mellan 3-4 timmar innan jag somnar sen är jag helt slut och groggy dagen efter. Så inte mycket gjort på listan. 

 Refuse:

Reduce: Rensade papper klart och över 50 stycken försvann ut. Enligt Mari Kondo ska man inte spara några papper alls men vi har massor kvar fortfarande. Fortsatte med dvfilmer och cdskivor och 13 cdskivor försvann ut. Det funkar verkligen med att ta ut varje film eller skiva för sig. 

Reuse: Fick en påse äpplen av äldsta dottern som hon fått av en jobbarkompis. Jag gjorde äppeldricka av några av äpplena. Av silresterna gjorde jag äppelmos och av skruttarna gjorde jag te. Köpte två 2 påsar frukt och grönt som är utsorterat av affären via Karma som sonen var snäll och hämtade. Var mest clementiner så gjorde juice av massa clementiner. Naturskyddsföreningen hade klädbytardag och jag var en av arrangörerna och skulle vara med och hjälpa till men min ångest var så stor att jag fick ställa in. Klädbytardagen blev gjord ändå och 60 personer kom och böt kläder. Två av dom andra arrangörerna plockade ut två plagg till mig som en av volontärerna åkte hem till mig med. 

Regift:

Reflect:

Repair:

Rebel:

Recycle: Några av papprena ovan, resten eldade vi upp. 

Rot: Clementinskalen ovan.

In: Behöll en av tunikorna ovan. 

Sopor: En sån där metallgrej som sitter i block. Blocket var tomt så slängt den grejen. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...