måndag 11 oktober 2021

Veckans zero waste

 Nästan ännu mindre på den här listan än förra veckan. Nu har jag ätit dom antidepressiva tabletterna i 20 dagar och jag mår skräp. Jag sover knappt alls. Jag har ångest mest hela tiden, mest i form av hjärtklappning och tryck över bröstet. Jag kan inte vara själv. Maken jobbar fortfarande hemma men behöver åka till jobbet ibland nu när restriktionerna släppt. Då får jag ännu mer ångest. Min depression kommer sig av flera saker som jag ser det. Det var inget som utlöste den. Klimakteriet. Jag har kommit in i den åldern nu och då är det rätt vanligt med depression. Vidbränd på gränsen till utbränd. Jag jobbade heltid + mer i somras och vi hade häcken full hela sommaren och innan sommaren. Min avdelning och klinik skulle täcka upp för Covid avdelningen vilket gjorde att vi hade ont om folk. När sommaren kom slog vi ihop oss med våran systeravdelning men det var många sjuka så vi fick jobba arslet av oss ändå. Det här gör att min längtan efter att sluta jobba är ännu större. Jag vill absolut inte må så här igen! Jag vill inte ens att min värsta fiende ska må som jag gör! Jag har dammat av mina gamla spartips och tvingar mig till att göra saker. Jag har börjat baka bröd igen och det är det enda som gör att min ångest släpper en liten liten stund. Jag glömmer saker hela tiden och är livrädd att jag fått alzheimer. Min mormor fick det när hon var 56 år och jag är 54. Köket är i alla fall KonMari genomgått. Som vanligt inte enligt Mari Kondo. Jag tar ett skåp eller en låda i taget och tittar bara in. Jag orkar inte plocka ut allting men behöver något att göra. Jag har börjat läsa igen men kommer inte ihåg vad jag läser så jag får läsa samma sak flera gånger. 

Refuse: 

Reduce: Slog sönder ett vinglas och min presskanna. La ett palettblad som jag övervattnat i komposten. Jag kommer inte ihåg om jag vattnat blommorna eller inte och gör det antingen för mycket eller för lite. 2 medicinmuggar i plast lagt i återvinningen. En reklamdricksflaska lagt i panten. Yngsta dottern gillar den men använder den aldrig (haft i flera år). En plåtburk, en påse ballonger, 2 pepparkaksformar och 2 marschaller (oanvända haft i över 10 år) gett bort. 

Reuse: Jag gör Bregott och turkisk yoghurt varje vecka och återanvänder då burkarna. Jag bakade hallongrottor och använde en sur svartvinbärs marmelad som ingen gillar som sylt istället för hallon. 

Regift:

Reflect:

Repair:

Rebel: Jag gick med i en bokklubb för att få Mon Ami tallrikar. Köpte dom böckerna jag skulle enligt avtalet och gick sen ur. Jag får fortfarande tidningen varje månad och har skrivit två gånger att jag inte vill ha tidningen. Inget svar och jag får den ändå. Så senaste tidningen skrev jag retur avsändare på och postade tillbaka. 

Recycle: Medicinmuggarna ovan. 

Rot:

In:

Sopor: Presskannan och vinglaset ovan. Är ingen förpackning och blir då sopor. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...