Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 7 november 2016

Veckans zero waste

Refuce:
Har gett upp tanken på att sluta använda hushållspapper och jobbar nu stenhårt för att alla ska slänga papprena dom använder i komposten. Vissa (inga namn) slänger dom alltid i soporna. Om det är för att retas eller av ren dumhet vet jag inte. Kan inte vara lathet i alla fall för kompostpåsen står precis bredvid soppåsen.

Reduce:
Det luktar lite skumt i ena förrådet. Vi har plockat ut alla saker och tittat efter mögel eller liknande men inte sett något. Vi har satt in ventilation för rummet var litet och instängd. Hjälpte inte. Så nu funderar vi på att ta bort förrådet. Mitt före detta syrum (som blev makens fiskeförråd men skulle bli toa) är mycket mindre och det blir ett stort och kostsamt jobb att ha toa där. Bättre att ha den på andra sidan, bredvid duschen där alla rör redan finns. Vilket gör att det skulle bli ett bra förråd. Mindre än hälften så stort som det nuvarande förrådet vilket gör att rensning med stort FR (FörrådsRensning) snart ska inledas.
3 saker som jag glömde räkna med förra veckan swappat bort.
1 par av L:s ridskor (vinter som vi köpte begagnat i somras) visade sig vara så sönder att inte ens skomakaren kunde laga dom. Lagt i röda korsets deponi.
1 bok sålt.

Summa: 5 saker.

Reuce:
Gick till skomakaren med L:s vinterridskor (köpta begagnat i somras) för dom visade sig vara sönder. Men som jag skrev ovan tyvärr var dom så sönder att dom inte gick att laga.
Fortfarande massor med saker som jag väntar på att maken ska göra.

Recycle:
Fortfarande ungefär 1/4 tunna plast.

Rot:
Bara dom vanliga skalen och skrottarna.

In:
Inget.

Inga kommentarer: