onsdag 5 juli 2023

Veckans sparade pengar

 1 Maken har bytt jobb och har inte lika långt till jobbet. Vi minskade körsträckan på bilförsäkringen och sparade 1000 kronor/ år. 

2 Mina vita cykelbyxor börjar bli missfärgade. Jag färgade dom gula med gurkmeja som jag hade hemma. 

3 Jag villhövde fler burkar att frysa färs i (för att slippa plastfolie) jag använde vanliga glasburkar som jag hade hemma istället för att köpa fler små matlådor. 

4 Maken har gjort ett lock i trä till våran smörask. Locket gick sönder för flera månader sen. 

5 Jag klippte mig själv. 

6 Gjort inlagd gurka. 

7 Maken gillar köttbitar men det gör inte jag. Jag provade att göra falsk lövbiff av köttfärs. Maken nöjd och plånboken nöjd. 

8 Tog in färskpotatis från landet till den falska lövbiffen. 

9 Ena cykelbyxan från nummer 2 hade spets nertill som inte blev bra efter färgningen. Jag klippte bort spetsen. 

10 Det var lite kallare så jag hade en långärmad klänning en dag. Dagen efter var det varmare igen så jag ville ha en kortärmad klänning. Jag hängde ut den långärmade på vädring istället för att tvätta den. 

11 Silade av granskottsirapen. Världens bästa hostmedicin.

12 Jag är beroende av min märkmaskin. Jag fick slut på tejp till den. En rulle kostar 129 kronor på Clas eller 85 kronor på webben på andra ställen. Jag köpte 10 rullar på Fyndiq för 150 kronor + 29 kronor frakt = 179 kronor = 17,9/ rulle. Lika många meter/rulle. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...