måndag 12 juli 2021

Veckans zero waste

 Jag mår bättre och kommer jobba dom två sista veckorna innan min semester. Jag är fortfarande så himla trött och sover middag några timmar varje dag. Jag gör inte miljoner saker hemma heller. Mina tankar går ofta till flygkraschen som var här i Örebro. Jag hoppas stackarna som var på planet inte behövde lida och att deras nära och kära får hjälp och stöttning. Jag saknar fortfarande min pappa och min lillebror. Sorgen går aldrig över men man lär sig leva med den. Äldsta dotter fallskärmshoppade en gång. Tandemhopp. Med en som var med på planet. Man vet aldrig vad som händer så ta hand om er själva och varandra. Visa kärlek och uppskattning. En dag kan det vara försent. 

Refuce: Jag har använt schampotvål ett par år säkert. Jag började med Aleppotvål men mitt hår blev torrt som fnöske och gick av. Så sista året/åren har jag använt schampotvål, med balsam i flaska. Nu tänker jag vägra balsam i flaska och börja skölja håret i äppelcidervinäger igen. 

Reduce: Minsgame dag 20-14 försvann följande ut (jag får inte texten i annan färg, kopierade och klistrade in från ett dokument): 2 söndertorkade remmar 2 scarfar 1 par för små vantar 1 par för små ridskor  dramatenvagn 2 block 3 pappersmappar 5 plastfickor Tvålpump Tvättkorg Torkhandduk Grej till hårfön (inte kvar) 4 ljusstakar 5 burkar gett bort 8 burkar lagt i  återvinningen Slowfashion studiehandledning 18 Ätpinnar och grillspett

GPS kartong bruksanvisning 2 sladdar hållare och cdskiva. 4 konserveringsflaskor. Kombucha med burk. Inlagd paprika med burk. Stödstrumpor. Komihåg klämma. Analog till digital telefon omvandlare. Resekudde.

 Lådförvaring Bakmaskin mått till bakmaskinen och två bruksanvisningar/recepthäften 3 pappersmappar 5 plastfickor Reklamplånbok Ögonlapp Djävulshorn

Bruksanvisning och två mått popcornmaskinen Symaskinsnålar (symaskinen inte kvar) 3 böcker 3 glöggflaskor 2 batteriedrivna ljus och en lampa Trådlös router med kartong och bruksanvisning (sladd med mera)

Kartonger, kakel och ännu fler elavfall

Reuce: Månadshandlingen av mat är idag och vi har kört en äta ur frysen vecka. Alla (nästan) frysta grönsaker har blivit tillagade och uppätna. Pasta med grönkål var ingen hit och inget vi kommer göra igen. Vegetariska burgare av svamp var en hit och något vi kommer göra igen. 

Jag böt till mig en liten blompress och ville ha en större. Maken gjorde en av spånskiva, skruvar och vingmuttrar. 

Jag har gjort en hundsäng av en gammal resväska. Jag gjorde den för flera år sen men skänkte bort den några år. Nu har jag fått tillbaka den men upcyclat den lite.

Recycle: 

Rot:

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...