måndag 19 juli 2021

Veckans zero waste

 Livet lunkar på med jobb jobb och jobb. Min tid är viktigare än pengar så jag väljer att jobba 75%. Jag skulle vilja jobba ännu mindre men för att kunna investera i något som jobbar för oss måste vi spara för att kunna investera. Nu på sommaren måste alla jobba 100%. Dom där 25% gör jättemycket skillnad!

Refuse: Plockade en bukett hemodlade blommor och gav till svärmor när hon fyllde år.

Reduce: Minsgame dag 13-7 försvann följande ut: 13 (många fler än 13) presentpapper, smyckespåsar och presentrosetter gav bort. 12 (många fler än 12) ljus gav bort (om hon som vill ha dom kommer och hämtar någon gång! Har fler på kö annars. Är en kompis men hon har haft 3 veckor på sig nu). 11 Maken har rensat bort papper, grattiskort och tomma spritflaskor från baren. 10 5 böcker, smörgåsjärn med kartong bruksanvisning och garanti samt en badmössa gett bort. 9 ännu fler böcker och extra cykellysen gett bort. 8 dockkläder som jag sydde när äldsta dottern var liten och vi var fattiga som kyrkråttor gett bort. 7  kläder till vandrande swopppåse. 

Reuse: Jag plockade rabarber och gjorde rabarberdricka. Av silresterna gjorde jag rabarberpaj och rabarbersylt. I år kommer jag inte köpa några jordgubbar utan kommer safta och sylta på det jag kan plocka eller få.  Är väl kanske reuse men jag gör iste av min hemodlade pepparmynta och dricker. Jag har plockat den hemodlade ringblomman och hängt på tork för att göra ringblommeolja och ringblommesalva.

Recycle: Jag har skaffat privat inloggning till tippen för att kunna åka dit även när det inte är öppet. 

Rot:

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...