måndag 26 juli 2021

Veckans zero waste

 Äntligen har jag semester. =) Vi kör hemester i år med kanske någon dagsresa och någon weekendresa. Mitt primära mål med semestern är att go all in i zero waste och plastbantning. Jag ska även plocka alla krusbär och vinbär i trädgården och göra saft och restsylt. 

Refuse: Vägrade engångsätpinnar när jag och döttrarna år på Sushi Yama och använde mina egna i metall. 

Reduce: Sista veckan med minsgame och följande försvann ut: 6 stuvbitar med tyg. 5 kläder till lagt i en vandrande swoppåse. 4 kuddar och en amningskudde gett bort, 2 par trasiga byxor lagt i Röda korsets deponi. Yngsta dotterns nattandställning slängt. Izzy råkade tugga på den och enligt tandläkaren behövdes den inte längre. Asken till tandställningen lagt i återvinningen. Rengöringen till tandställningen gett bort. 

Reuse: Maken håller på och gör bokställ till mig av spånskiva och tyg som vi hade hemma. Jag hittade 4 nya kläder när swoppåsen kom tillbaka till mig. Blev kokt potatis över från middagen som vi hade på mackan till mellis dagen efter. 

Recycle: Jag köpte en ny deosten istället för den jag tappat i golvet några gånger och kommer inte behöva återvinna deoflaskor mer. Jag har skrivit till en optiker i stan om Terracycles återvinningsprogram av linsförpackningar och föreslagit att dom ska gå med. Både maken och jag använder kontaktlinser och jag sparar förpackningarna och skickar in dom, 

Rot: 


Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...