onsdag 3 april 2024

Veckans sparade pengar

 1 Kallsått sallad och morötter i växthuset. 

2 Fått en sänggavel och en ”ny” (fräschare än hennes 15 år gamla) säng till L. Vi ska köpa en ny bäddmadrass men sparade in resårmadrass och gavel. 

3 Jag tvättar håret med schampotvål. Sista veckorna har jag börjat få torr hårbotten och mjäll så jag har börjat skölja håret med äppelcidervinäger efter tvätt. Fortfarande torr och mjäll (kanske inte lika mycket). Nu hade jag brist på äppelcidervinäger och överskott av kamomill så nu sköljer jag håret med kamomillte. Får se om det hjälper. 

4 Gjort egen majonäs. En burk majonnäs kostar 24.9 för 4.5 dl. Egen majonnäs kostar 3 kronor för ett ägg och 7.5 för 3 dl olja. Lite vinäger och salt. En besparing på ca 10 kronor burken. 

5 Gjorde en sats äppelcidervinäger av ett ruttet äpple. 

6 Sparade alla skruvar träplugg mm från L:s gamla säng innan vi slängde den på tippen. 

7 Torktumlar nästan aldrig (utom sängkläder för vi har bara ett par var) men när vi gör det tar jag tillvara vattnet och gör doftsprej av. 

8 Gjorde salvor på en workshop för några månader sen. Dom blev för hårda så när jag smörjer läpparna och händer får jag ta en typ glasspinne för att få upp salva. Idag tillsatte jag mer olja så 2,5 burk blev 3,5 burk. 

9 Pizzakryddan var slut så jag tänkte beställa ny (jag lägger varan i korgen på Willys istället för att skriva inköpslista på papper, om varan ska köpas på Willys vill säga - jag använder fortfarande prisboken)  1658 kronor/ kilo!!! Pizzakrydda är bara basilika, mejram och oregano. 1196 kronor/kilo för oregano!!! Hittade oregano för 229 kronor kilot som jag beställde istället. Mejram 2211 kronor/kilo!! 370 kronor kilot på andra sidan. Basilika 603 kronor/kilo!! 199 kronor kilot på andra sidan (tyvärr slut just nu). Kommer helt klart bli en kryddträdgård i sommar! 

10 Jag anmälde mig till nyhetsbrevet på nummer 9 och fick 15% rabatt (vilket var vad frakten gick på). 

11 Jag hade slut på mina läkemedel och beställde via apoteket. Jag fick 15% rabatt för jag fyllt år. Alvedon (paracetamol) kostar en del i fysiskt apotek men bara 10 kronor asken online. Ipren (Ibuprofen) men 13 kronor online. Så jag beställde båda så det räcker ett tag. Makens omeprazol är också billigare online så det blev det med. Kom upp i gratis frakt. 

12 Gjorde snickers till mys av en bortglömd burk jordnötssmör. Kom på att jag inte hade choklad att smälta på så tänkte åka till affären men valde att göra egen choklad av kokosolja kakao och florsocker. 

13 Innan vi flyttade tankade vi alltid på Tanka. Så vi har fortsatt använda Tanka kortet av bara farten fast vi nu tankar på OKQ8 som är enda macken som finns häromkring. Jag jämförde rabatten på Tankakortet och OKQ8 kortet. 10 öre/liter Tanka (gäller på Tanka och OKQ8) 25 öre/liter på OKQ8. Tanka är nu uppsagt och OKQ8 beställt. 



Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...