fredag 22 november 2013

Recept - ugnsstekta rotsaker med paprikasås

Rotfrukterna tar man vilka man vill. I receptet är dom jag använde. Äts till valfritt korv eller frukt. Vi åt tillsammans med fläskkotletter som vi gjorde i ugnen samtidigt med rotfrukterna.
Morötter
Palsternacka
Sötpotatis
Purjolök
Olja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Paprikasås:
2 röda paprikor
0,5 l buljong
2 msk mjöl
0,5 dl vatten
vitpeppar
0,5 dl creme fraiche
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rotfrukterna och skär i mindre bitar. Lägg i en långpanna och ringla över olja och lite vinäger. Krydda. Blanda om och stek i ugnen i 30 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Sås:
Skär paprikorna i bitar. Koka dom i buljongen i 15 minuter. Sila bort buljongen men spara den. Kör paprikan i mixer och häll tillbaka dom i buljongen. Koka upp igen. Blanda mjöl och vatten och häll ner i paprikamixet. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Fick S crockpot som hon inte ville ha kvar. Min tredje men älskar dom.  2 Gjorde egen salladsdressing.  3 Planterat potatis i en av sålåd...