onsdag 17 april 2024

Veckans sparade pengar



 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder. 

2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan. 

3 Vi började få slut på korv och hamburgare så jag och L tänkte åka till korvfabriken (billigast storpack där även fast man räknar in bensin). Men så kom jag på att maken åker förbi där varje dag till jobbet så han åkte hem vid lunch och stannade och köpte korv och hamburgare så det räcker fyra - fem månader. Maken och L gör hamburgare till lunch typ nästan varje dag jag jobbar (när jag gör mina daghelger). 

4 Rivit ost av ostkanter från frysen och en extraprisost till framtida riven ost behov (lagt i portionspåsar i frysen). 

5 Gjort pizzakrydda av den görsketabilliga oreganon och mejramen samt basilika. 

6 Gjort egen salladskrydda. Hade ett recept med massa saker i så blev nog inte billigare. Hittade ett annat recept som jag ska använda nästa gång med bara basilika, oregano, timjan, rosmarin och libbsticka i. 

7 Köpt en varmkompost. Jämförde priser innan. 

8 Gör eget kompostströ till framtida bokashi av kaffesump och bokashimedel. 

9 Svängde in på Lidl på väg till jobbet och köpte 10 paket vårrullar för 29.90/paket. Besparing på 20 kronor/paket. Vi äter vårrullar när ingen orkar laga mat eller som kommer inte på vad vi ska äta lunch. På matsedeln står bara middagar. 30 kronor för lunch för 3 är hel ok pris. 

10 Maken gjorde krabbsticksås till lunch lördag. Blev massa över som jag gjorde varma mackor av till måndag lunch. 

11 L har velat ha Saigon (vietnamesisk) ett bra tag nu. Det fanns även små vårrullar liknande Saigons på Lidl och 4 av dom 10 paket jag köpte var små vårrullar. Jag gjorde nudelwok och vårrullar till kvällsmat och L blev nöjd. Jag tror det är 8 vårrullar i en Saigonbox kostnad 55 kronor. Vi hade 16 vårrullar för 30 kronor. Äggnudlar med kyckling boxen kostar 85 kronor och vi hade köpt tre stycken. Nudlarna kostade 5.7. Wokgrönsakerna 7.3. Jag hade kycklingfiléer i frysen som jag grillade i ugnen för några veckor sen. 32 kronor för kycklingfiléerna. Sen slängde jag i en näve cashewnötter med 8 kronor. Summa: 53 kronor + 30 för vårrullarna = 83 kronor. En besparing på 227 kronor + kostnaden för bensinen (6 mil x 20 kronor = 120 kronor). Sen räckte woken till en matlåda också. 

12 Fick 4 tomatplantor och två chiliplantor av S. 

13 Planterar tomater, gurka, melon och majs. 

14 Gjort egen salladsdressing. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...